Cristofor Columb şi-a luat numele după un pirat

1.575 vizualizari

cristofor-columbNumele adevărat al navigatorului Cristofor Columb, ale cărui origini încă fac obiectul multor cercetări, a fost Pedro Scotto, iar acesta s-a născut în Genova, Italia, potrivit istoricului spaniol Alfonso Ensenat de Villalonga, informează AFP. O mare parte a specialiştilor spun că navigatorul care a descoperit America în 1492 era fiul unui ţesător din Genova, iar alţii îi atribuie origini catalane, galiciene sau portugheze. De fapt, potrivit studiilor minuţioase ale lui Villalonga, Colomb nu era fiul unui ţesător, ci al unui comerciant şi nu a fost botezat Christophe, ci Pedro. El a fost originar din Genova, potrivit istoricului.

Familia să se numea Scotto, deoarece era originară din Scoţia. Columb avea ochi deschişi la culoare, pistrui şi părul blond, care însă a devenit rapid cărunt, potrivit descrierii contemporanilor săi. Villalonga spune că imaginea lui Columb nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a vehiculat până acum.

Teza istoricului spaniol este susţinută de faptul că un cronicar al regilor catolici, Lucio Marineo Siculo, face referire în scrierile sale la Pedro Columb, şi nu la Christofor Columb, potrivit arhivelor regiunii Genova, ale Academiei de Istorie şi ale Bibliotecii Naţionale Spaniole. Villalonga precizează că navigatorul a muncit un timp pentru piratul Vincenzo Columbo, de unde s-a inspirat pentru a adopta acest nume, cu scopul de a nu păta numele familiei sale.

Personalitatea complexă a lui Columb (1451-1506) a fost des subliniată de biografii săi. Mare navigator, Columb a fost de asemenea şi un comerciant avid de glorie şi bogăţie, care nu ezită să vândă ca sclavi indieni şi caraibieni.