Legătura misterioasă dintre organizaţia extremisto-ocultă Ku Klux Klan, familia Kennedy şi un film controversat


Una din primele pelicule din istoria cinematografiei a fost intitulată „Naşterea unei naţiuni” („The Birth of a Nation”). Scos pe piaţă în anul 1915, la începutul primului război mondial, filmul prezenta istoria reconstrucţiei în sudul ţării după Războiul Civil. „Naşterea unei naţiuni” a avut un succes incredibil pentru acea vreme şi i-a prezentat pe membrii Klan-ului ca pe nişte eroi. Negrii recent eliberaţi erau prezentaţi ca nişte monştri îngrozitori, dornici să se răzbune pe albi pentru anii în care au fost ţinuţi în sclavie. Klan-ul s-ar fi înfiinţat pentru a proteja copiii şi femeile de vio*uri, tâlhării, crime şi alte asemenea abuzuri.

Este absolut evident că la vremea respectivă au existat destule atacuri rasiale împotriva albilor şi este posibil ca una din misiunile Klan-ului să fi fost aceea de protecţie de tip poliţist. Acest rol de protectori i-a transformat pe membrii Klan-ului în eroi de legendă în ochii multor oameni albi. Aceştia apelau la Klan pentru a supravieţui. Ce acţiuni bune şi ce acţiuni rele a făcut Klan-ul este însă mai puţin important pentru subiectul nostru. Cei care doresc să se documenteze au la dispoziţie o sumedenie de cărţi de istorie.

Ceea ce este interesant legat de filmul „Naşterea unei naţiuni” a fost faptul că fondatorul Klan-ului era un bărbat pe nume Ben Cameron, din familia Cameron, care se ocupa de generaţii întregi de ocultism. Aceşti oameni erau convinşi că fiind arieni, ascendenţa lor genetică data de dinainte de Sumeria Antică. Încă şi mai bizar a fost faptul că omul considerat direct responsabil pentru marele succes de casă al filmului a fost preşedintele american Woodrow Wilson, fost preşedinte al Universităţii Princeton (sediul şedinţelor de brainstorming care aveau să conducă în cele din urmă la Experimentul Philadelphia). Producătorul filmului „Naşterea unei naţiuni” era un fost coleg de clasă al preşedintelui Wilson şi a ştiut să se folosească de această relaţie pentru a aranja o proiecţie a filmului la Casa Albă. Wilson se mândrea cu cunoştinţele sale de istorie şi a afirmat că cele prezentate în film erau cât se poate de adevărate. Afirmaţia prezidenţială s-a răspândit apoi ca fulgerul, contribuind enorm la popularizarea şi succesul filmului.

Filmul a fost extrem de controversat şi a stârnit incidente în multe din oraşele mari ale ţării. Populaţia neagră, aflată deja într-o poziţie de subjugare economică, a fost nevoită să adopte o atitudine încă şi mai defensivă. Chiar dacă faptele prezentate în film erau parţial adevărate, ele reprezentau o provocare pentru negri şi o incitare la ură rasială. În cele din urmă, preşedintele Wilson a fost silit să îşi retragă public orice susţinere a filmului. Lucrurile s-au calmat apoi imediat. Este însă evident că el credea în adevărul filmului. Deşi este improbabil să fi avut intenţia de a provoca revolte populare, rolul lui în succesul de casă al filmului nu poate fi contestat.

Referitor la istoria Klan-ului, se pare că totul a început cu o întrunire a cinci indivizi din statul Tennessee (SUA). Cei cinci erau de origine irlandeză şi şi-au propus să formeze o societate secretă. Unul dintre ei, pe nume Kennedy (ai cărui „strănepoţi” ajung personalităţi în lumea politicii din SUA), a propus ca organizaţia să fie numită Ku Klux Klan, pornind de la cuvântul grecesc kyklos, care înseamnă cerc. Restul terminologiei, respectiv Ku Klux, avea menirea să ascundă înţelesul original, care nu putea fi cunoscut decât de către iniţiaţi. Simbolul sacru al organizaţiei era crucea (eventual arzând). Dacă asociem cele două simboluri, obţinem o cruce într-un cerc.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO