Inteligenţa Artificială poate deveni „Dumnezeu” pe Pământ – avertizează mai mulţi lideri


Imagine: needpix.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

În septembrie 2017, preşedintele rus Vladimir Putin atrăgea atenţia asupra faptului că a controla Inteligența Artificială este un lucru crucial pentru puterea globală („Cine va fi lider în această sferă va deveni conducătorul lumii”). După ce a declarat că Inteligenţa Artificială reprezintă viitorul, nu numai pentru Rusia, ci pentru toată omenirea, Putin a avertizat că aceasta are oportunități colosale, dar și amenințări greu de prevăzut.

Deşi unele publicaţii au înţeles din declaraţiile lui Putin că Rusia va folosi Inteligenţa Artificială pentru a prelua lumea, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai degrabă, Putin a susținut că ar fi de nedorit ca cineva să câștige o poziție monopolistă în tehnologia Inteligenţei Artificiale.

Avertismentul lui Putin în domeniul Inteligenţei Artificiale nu e singurul. De exemplu, o companie non-profit OpenAI, susținută de controversatul miliardar Elon Musk, a luat decizia extraordinară de a nu publica noul său proiect de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, datorită îngrijorărilor că tehnologia aceasta ar putea fi utilizată în mod abuziv (vedeţi articolul Miliardarul Elon Musk a creat o Inteligenţă Artificială care este prea periculoasă pentru publicul larg). În 2017, cei de la Facebook au descoperit că „bot”-urile sale de inteligenţă artificială comunicau între ele într-o limbă engleză puţin deformată, de aceea s-a luat decizia de schimbare a sistemului de inteligenţă artificială (Panică la nivelul Facebook! S-a schimbat sistemul de inteligenţă artificială, după ce „roboţii virtuali” ai Facebook comunicau într-un limbaj pe care oamenii nu-l mai puteau înţelege…).

Dacă e să rămânem la nivelul Internetului / al lumii virtuale, există bănuieli că celebra monedă virtuală Bitcoin a fost creată de o Inteligenţă Artificială şi asta pentru că nimeni nu știe cine l-a creat sau ce-a creat. În plus, la nivelul anului 2017, rețeaua Bitcoin avea o rată de procesare de aproximativ 10 Th pe secundă, ceea ce înseamnă că putea face 10 trilioane de calculaţii pe secundă, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de cel puţin 100.000 de supercomputere pentru această reţea (citiţi mai multe AICI: Moneda virtuală Bitcoin a fost creată de o Inteligenţă Artificială care să preia controlul asupra lumii?).

Concluzia este următoarea: ar exista o cantitate incredibilă de putere în mâinile celui care coordonează Inteligenţa Artificială sau, în scenariul filmului SF „Terminator”, Inteligenţa Artificială ar deveni conştientă şi şi-ar controla singură propriul destin, transformându-se într-un fel de „Dumnezeu” pe Pământ…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO