O poveste terifiantă din Alpii elveţieni, din timpul celui de-al doilea război mondial


Povestea de mai jos ar fi avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial în Alpii elveţieni. Relatarea provine de la un bărbat care susţine că bunicul lui s-a aflat acolo, într-o companie de soldați britanici, care, în iarna lui 1943, a staționat într-un sat de munte îndepărtat din Elveţia, situat în Munţii Alpi, şi în care locuiau în jur de 500 de persoane.

Zona era extrem de izolată, iar toată situația s-a complicat când un viscol a trecut prin regiune, blocând toate drumurile, dar şi liniile de comunicaţii, altfel că soldaţii britanici au rămas fără contact cu lumea exterioară.

Pe măsură ce săptămânile treceau, iarna devenea mai aprigă în regiune. Lumina soarelui îşi făcea prezenţa aici doar câteva ore pe zi. În această atmosferă îngheţată, întunecată, cu vânturi înfiorătoare, au început să se întâmple lucruri ciudate în localitate. Sătenii au început să se plângă că, de când sosiseră trupele britanice, au început să dispară obiecte din casele lor, cum ar fi prelate, lemn și alte obiecte mai valoroase. Căpitanul britanic şi-a întrebat oamenii săi dacă vreunul dintre ei se ocupă cu furtul, dar nimeni n-a recunoscut nimic.

Totul a devenit şi mai ciudat atunci când un copil a dispărut. Sătenii au început să-l caute, dar nu au găsit nicio urmă de el. S-a crezut că acel copil a fost victima accidentală a zăpezilor, numai că au început să dispară şi alţi copii. Localnicii îngroziți au început să creadă că poate o fiară sălbatică misterioasă sau o haită de lupi le vânează copiii, așa că pentru a-i ajuta, soldaţii britanici au început să facă patrule de noapte înarmate prin localitate.

Cu toate acestea, copiii au continuat să dispară, iar apoi, într-o noapte, unul dintre soldații britanici a dispărut și el, chiar din cazarmă (se numea Reginald). Cei mai superstițioși au început să creadă că o forță malefică și supranaturală s-ar putea afla în spatele acestor dispariţii din mijlocul munţilor.

A venit în sfârşit şi primăvara, iar zăpada mare a început să se dezghețe. În total, erau 7 copii dispăruți, precum și soldatul Reginald. Apoi, în timpul unei patrule nocturne s-a întâmplat ceva ciudat, iar nepotul martorului povesteşte următoarele:

„Trecuse la miezul nopții, când bunicul meu și tovarășii lui au observat o creatură care privea pe fereastra dormitorului uneia dintre casele sătenilor. Bunicul meu se afla la capătul opus al străzii, așa că, la început, creatura care se uita pe fereastră nu văzuse patrula. Bunicul meu și ceilalți soldați au strigat la creatură, iar acesta s-a îndepărtat imediat de fereastră și a început să fugă. Toți cei care erau în patrulă erau siguri că ea se afla în spatele disparițiilor. Au alergat cât de repede au putut prin zăpadă, urmărind creatura. Aceasta, ajunsă la marginea satului, „a sărit în pământ”, iar soldaţii şi-au dat seama în curând că era vorba de o „peșteră” care fusese scobită în lateral, prin zăpadă”.

Soldații şi-au descărcat toate armele de foc în peşteră. Apoi, povestitorul explică: „Bunicul meu și-a scos lanterna și a observat că „creatura” pe care au urmărit-o şi au împuşcat-o mortal era chiar soldatul Reginald, care „dispăruse” cu câteva săptămâni înainte. În peșteră se găseau trupurile a 7 copii mâncați parțial”.

Probabil că din cauza stresului de a rămâne blocat toată iarna, în semi-întuneric aproape constant (sau pentru că avea probleme mentale), Reginald a înnebunit și a început să intre în casele sătenilor, răpind copiii din casele lor, în mijlocul nopţii. El apoi îi omora şi ducea pe copiii pe ascuns în peștera pe care a sculptat-o ​​în zăpadă…