Descoperire de excepţie în zilele noastre: au fost găsite ruinele „oraşului de aur” al Egiptului, vechi de 3.000 de ani


Arheologii au anunțat descoperirea unui oraș vechi de 3000 de ani („oraşul pierdut de aur”) situat sub capitala antică a Egiptului, Luxor. Salutată de unii ca fiind cea de-a doua cea mai importantă descoperire din Egipt de la mormântul faraonului Tutankhamon, orașul, cunoscut și sub numele de „Învierea lui Aten”, a fost fondat de bunicul regelui Tutankhamon, Amenhotep al III-lea.

Era un loc bine documentat în textele egiptene antice și ar fi fost un spectacol de văzut cu cele trei palate regale și străzile sale pline de viață. Cu toate acestea, locația sa a rămas necunoscută, până când oraşul a început să fie dezgropat în timpul unor săpături din 2020.

Echipa sperase să găsească templul mortuar al faraonului Tutankhamon, însă au fost surprinși să găsească cărămizi de noroi oriunde săpau. Curând a devenit evident că ceea ce găsiseră era un oraș întreg.

„Multe misiuni au căutat acest oraș și nu l-au găsit niciodată”, a spus fostul ministru de antichități Zahi Hawass. În interiorul clădirilor aflate în ruine, arheologii au găsit o mulțime de artefacte.

„Descoperirea orașului pierdut nu numai că ne va oferi o scurtă privire asupra vieții vechilor egipteni din vremea în care imperiul era cel mai bogat, dar ne va ajuta să aruncăm o lumină asupra unuia dintre cele mai mari mistere ale istoriei: de ce Ahenaton și regina Nefertiti au decis să se mute la Amarna?” a spus profesorul Betsy Brian, de la Universitatea John Hopkins.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO