Călugărul Zosima care a trăit misterios prin Munţii Rarăului în zilele noastre, a murit la incredibila vârstă de 129 de ani!?


Spuneam într-un articol din 2017 (Enigmaticii călugări cu puteri paranormale din Munţii Rarăului… cine sunt ei?) despre faptul că în Munţii Rarău, în locuri ascunse, trăiesc nişte pustnici care au puteri supranaturale. Ei apar în acele locuri şi numai atunci când este nevoie de ajutorul lor.

Se spune că în octombrie 2008 ar fi murit în această zonă un pustnic misterios, pustnicul Zosima, la incredibila vârstă de… 129 de ani! Aşadar, acesta s-a născut undeva la 1879, la doar doi ani după războiul de independenţă a României din 1877.

Acest pustnic Zosima şi-a „hotărât” exact ziua în care va muri, cu un an înainte. Şi-a săpat singur groapa, aşteptându-l apoi pe ucenicul său în ziua prorocită, ca să îl culce în mormânt şi să aşeze ţărâna peste dânsul. A spus să nu i se pună cruce deasupra, ca să nu afle nimeni unde a fost îngropat. A dat canon cu limbă de moarte să nu fie dezvăluit locul îngropăciunii, pentru că ucenicii săi din munţi sau eventualii pelerini să nu-l tulbure nici după trecerea dincolo.

Nimeni nu ştie astăzi groapa sihastrului Zosima. Nici măcar cei câţiva ucenici de-ai săi, care trăiesc ascunşi prin codrii din jur. O groapă peste care poţi să calci nepăsător, atunci când umbli după fragi sau ciuperci, prin cine ştie ce coclauri ascunse…


Lasă un comentariu