Blestemul Iazului Nimirceni din judeţul Suceava: a înghiţit în apele sale un alai întreg de nuntaşi…


În judeţul Suceava, la câţiva kilometri de Fălticeni, se află situat un iaz blestemat, pe nume Nimirceni. Cu sute de ani în urmă, apele sale ar fi înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Cum s-a întâmplat asta? Era iarnă, şi nuntaşii se duceau spre o biserică din apropiere. Ca să nu înconjoare iazul, au trecut de-a latul său, apele fiind îngheţate. Însă, la mijloc, gheaţa iazului a cedat, iar toţi nuntaşii s-au înecat. De atunci, unii localnici spun că, uneori, la miezul nopţii, pe iaz se aud acorduri de fanfară, ca şi cum nuntaşii ar reveni la viaţă şi nunta ar continua.

Localnicii din zonă spun că iazul cere suflete tinere, în urmă cu câţiva ani înecându-se un tânăr, deşi el se afla până la genunchi în apă. Se spune că, în momentul înecului, o voce din adâncuri ar fi spus: „Ora a sosit, omul a venit”.

În România, mai există lacuri blestemate asemănătoare. Astfel, în Câmpina (judeţul Prahova), avem Lacul Bisericii (sau Lacul Miresei). Legenda spune că în jurul anului 1200, în vecinătatea lacului, exista o mănăstiri de călugări, unde s-ar fi petrecut păcate grele. Dumnezeu i-a pedepsit pe călugări, o furtună puternică distrugând peste noapte mănăstirea și chiliile, iar călugării şi-au găsit sfârşitul pe fundul lacului. Există un blestem ca şi alţi oameni să moară în lac, de aceea, în mod tragic, lacul îşi ia „tributul” de vieţi omeneşti în fiecare an.

La graniţa dintre judeţele Prahova şi Buzău se află Lacul de la Ciotul Paltinului, un loc blestemat, pentru că, în mijlocul apei, bărcile sunt prinse de un vârtej de neoprit, care le trage în adâncuri. Bătrânii din zonă spun că de vină ar fi diavolul, care se ascunde în fundul apelor.


Lasă un comentariu