Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Strămoşii noştri au trecut la mersul în 2 picioare datorită exploziei unei supernove


Un nou studiu leagă explozia unei supernove de acum 2,6 milioane de ani cu transformarea strămoșilor noștri în fiinţe bipede. Deşi oamenii de știință suspectau demult că trecerea de la mersul pe jos la mersul în 2 picioare a fost determinată de schimbările majore ale mediului înconjurător, ceea ce a dus la aceste schimbări a rămas mult timp neclar.

Acum, însă, un nou studiu publicat în „Journal of Geology” prezintă teoria că o explozie a unei supernove (care se întâmplă atunci când o stea foarte mare moare) poate fi responsabilă pentru această schimbare. Acest eveniment cataclismic, spun cercetătorii, ar fi putut încărca atmosfera Pământului, crescând frecvenţa fulgerelor şi provocând incendii imense.

Având mai puțini copaci în a se urca și suprafețe mai mari de pășuni pentru a fi traversate, strămoșii noștri s-au mutat la mersul în 2 picioare, pentru a-i ajuta să se deplaseze mai repede și pentru a observa mai bine prădătorii. Iar această transformare către fiinţa bipedă a avut loc în savană, unde există mai multă pajişte decât copaci.