Ce sărbătorim pe 1 mai? Adorarea focului şi a Soarelui, simbolurile organizaţiei malefice Illuminati

  •  
  •  
  •  
  •  

1 mai nu are nimic de-a face cu ziua internaţională a muncii, ci reprezintă de fapt forma mascată de aniversare a a înfiinţării sectei francmasonice Illuminati (1 mai 1776) de către Adam Weishaupt. Această societate Illuminati a fost şi este una malefică şi ocultă, stând la baza declanşării unor evenimente tragice din istoria omenirii (ca primul sau cel de-al doilea război mondial).

Dar, mai există o altă conexiune foarte puţin cunoscută: cea dintre ziua de 1 mai şi sărbătoarea Beltane. Alegerea de către Weishaupt a datei de 1 mai ca zi a înfiinţării sectei sale oculte n-a fost una întâmplătoare; ea este legată de festivalul păgân de origine irlandeză Beltane, care marchează distanţa de mijloc dintre echinocţiul de primăvară şi solstiţiul de vară. Însăşi cuvântul „Beltane” este unul interesant; înseamnă „a aduce focul” sau „focul lui Baal”.

Citesc din lucrarea lui Gordon Ireland „Beltane – 1 mai”: „Beltane este unul din cele 4 festivaluri celtice ale focului şi probabil este cel de-al doilea festival important, după Samhain. Beltane este un festival al Soarelui, fiind ţinut în timpul zilei. Cea mai importantă parte din Beltane îl constituie focurile. Celţii irlandezi stingeau toate focurile cu o noapte înainte de festival, şi le aprindeau a doua zi, în timpul lui Beltane. Mai târziu, în timpul lui Beltane, celţii aduceau un viţel de sacrificiu, pe care îl treceau printre două focuri, pentru a purifica întreaga cireadă.”

Fondatorul sectei Illuminati a ales ziua de 1 mai pentru înfiinţarea acestei organizaţii din următoarele 2 motive:

(1) Adorarea focului constituia baza celor mai înalte mistere ale sectei Illuminati. Adam Weishaupt a scris discipolului său devotat, Zwack, faptul că el aduce la lumină vechiul sistem al perşilor:

„Alegoria în care Misterele şi Înaltele Grade trebuie înveşmântate o reprezintă adorarea focului şi întreaga filozofie a lui Zoroastru sau a vechilor perşi, care astăzi a rămas doar în India. De aceea, în gradele mai înalte ordinul este denumit ‘Adorarea focului'”.

(2) În comunicarea dintre membrii fondatori ai organizaţiei Illuminati, cuvântul Illuminati era simbolizat cu un punct în jurul unui cerc, acest simbol reprezentând întotdeauna Soarele (şi egiptenii simbolizau Soarele – zeul Ra astfel). Festivalul Beltane de 1 mai punea accent atât pe Soare, cât şi pe adorarea focului – cele 2 elemente principale ale organizaţiei Illuminati; aşadar, ziua de 1 mai era perfectă pentru înfiinţarea sectei Illuminati.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu