Lumea se îndreaptă ori spre „Marea Trezire” ori spre „Marea Resetare” (Editorial)


Foarte bun editorialul lui Bob Shillingstad de pe site-ul redoubtnews.com. Citez din el:

* Revoluțiile franceză (1789) și americană (1776) s-au petrecut la o distanţă de ani una de cealaltă, dar s-au concentrat în jurul a două concepte foarte diferite de libertate individuală. Pentru francezi, scopul era asigurarea egalității politice. Pentru americani, a fost vorba de independența personală. Această distincție explică de ce rezultatele celor două revoluții să fie atât de diferite.

* Pentru a înțelege Revoluția Americană, trebuie să ne întoarcem la perioada dintre 1730 – 1750, când a avut loc o renaștere religioasă care s-a răspândit în colonii. A început cu Johnathon Edwards, John și Charles Wesley și un evanghelist uimitor, numele lui George Whitfield. Whitfield a ținut 18.000 de predici și s-a estimat că peste 80% dintre coloniști l-au auzit pe Whitfield predicând. Alți pastori au fost implicați în această mișcare și mulți istorici admit că nu ar fi existat o revoluție fără această „Mare Trezire”.

* Pastorii americani au vorbit în predici despre libertatea individuală, despre drepturile acordate de Dumnezeu (legea naturală) și, de fapt, puteți găsi fraze în Declarația Americană de Independență preluate direct din predicile ținute în acea perioadă de timp. Britanicii i-au numit pe acești pastori „Regimentul Negru”, ştiind faptul că ei sunt inamicii, nefiind organizați și neaparţinând niciunei armate, dar ei erau uniți în predicarea libertății religioase. Bisericile au fost arse și pastorii închiși pentru că au spus că drepturile lor nu vin de la un rege sau guvern, ci doar de la Dumnezeu.

* Revoluția Franceză a fost total diferită. În perioada sa despotică de conducere, Robespierre a mers până la crearea unui cult al „Ființei Supreme”, o religie de stat bazată pe secularism. Aceasta a făcut parte din programul revoluționar al lui Robespierre de a distruge complet tradiția romano-catolică a Franței, în căutarea unei „egalități politice” ambigue în rândul maselor. În loc să încerce să lupte pentru principii bazate pe libertate, așa cum au făcut-o părinții fondatori ai SUA, Robespierre a fost mai preocupat de distrugerea tuturor trăsăturilor societății civice franceze în numele progresului.

* Într-o ironie crudă, Robespierre și comitetul său de siguranță publică s-au comportat mai violent ca monarhia franceză anterioară, odată ce comitetul a preluat controlul statului. Din acest motiv, Revoluția Franceză s-a transformat într-un regim de crime haotice, care a văzut zeci de mii de oameni executați la ghilotină pentru pur și simplu că s-au opus viziunii lui Robespierre. Sute de preoți și călugărițe au fost uciși în acea perioadă neagră de despotism al lui Robespierre.

* Marele regizor american Woody Allen spunea: „Istoria trebuie să se repete, pentru că nimeni nu a ascultat de prima dată”. Sau, altfel spus, singurul lucru pe care îl putem învăța din istorie este că nu învățăm nimic din istorie! Am văzut cum guvernele tiranice au înrobit oamenii și au cerut ascultarea. Stalin, Hitler, Mao Zedong, Castro, Pol Pot și mulți alți dictatori care au preluat puterea, au interzis orice supunere față de Dumnezeu și au proscris Biserica. Ei trebuie să aibă control total și să nu aibă vreo concurență.

* Unii sunt familiarizați cu Dietrich Bonhoeffer, un pastor curajos care a trăit în Germania sub Hitler. Pe vremea lui Bonhoeffer, în fața ochilor săi, o națiune puternic creștină a fost secularizată rapid de un guvern puternic. Biserica era împărțită și nu a răspuns așa cum ar fi trebuit. Așa că biserica a fost copleșită de stat și, în cele din urmă, a încetat să mai existe. În Germania hitleristă, peste 700 de preoți și pastori au fost trimiși în lagărele de concentrare nazistă.

* Acum, revenind la zilele noastre… Marea Resetare anunţată de globalistul Klaus Schwab în anul 2020, vine peste noi. Ceea ce a fost odată o „teorie a conspirației” marginală este acum expusă, în mod public. Elitele economice, politice, academice și mass-media din întreaga lume profită de haosul, confuzia și restricțiile asupra libertății, cauzate de blocajele Covid-19, și le folosesc pentru a modifica radical societatea din întreaga lume. Atacurile religioase sunt evidente, cum ar fi închiderea bisericilor în timpul lock-down-urilor, „permiterea” continuării serviciilor de cult, condiţionarea participării la slujbele religioase de existenţa unui „certificat”, etc.

* Lumea se află acum într-un moment 1776 sau 1789? Avem pastori și lideri creștini care au curajul să vorbească și să fie numiți „Regimentul robelor negre”? Care este puterea statului asupra vieții noastre? Nu este o hiperbolă să afirmăm că ne aflăm în cel mai critic moment din istoria recentă a omenirii…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO