Editorial: Marea Resetare plănuită de globalişti ar putea să ne ducă în Epoca Sclavagismului şi a Feudalismului, din punct de vedere social


Pandemia de Covid-19 a prezentat o fuziune fără precedent a intereselor corporațiilor mari cu puterea statului. Politicienii aleși în mod democratic din multe țări nu au reușit să reprezinte interesele propriilor cetățeni și să le susțină drepturile propriilor cetăţeni. Mai exact, au sprijinit măsurile de limitare a drepturilor şi libertăţilor individuale, au susţinut cenzura opiniilor divergente, propaganda și au suspendat diferitele forme de libertate. Toate aceste politici și măsuri au fost susţinute de către globalişti.

Globaliștii, care sunt obsedați de controlul societății, au decis să profite de pandemie pentru a-și crește puterea autoritară. Printre ei, cel mai proeminent a fost Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF). În iunie 2020, el declara că „pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă de oportunitate de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră”. Potrivit domniei sale, fiecare țară, de la Statele Unite până la China, trebuie să participe și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologie, trebuie să fie transformată.

Nu este niciun secret pentru nimeni faptul că WEF s-a concentrat pe accelerarea implementării planificării centrale pentru întreaga populație globală. Acest plan de stabilire a unei noi ordini mondiale, cunoscută sub numele de Marea Resetare, a fost o temă cheie la recenta reuniune anuală a WEF, care a avut loc în perioada 22-26 mai 2022 la Davos, Elveția.

Schimbările drastice ale ordinii mondiale, cum ar fi Marea Resetare, nu au loc spontan; mai degrabă, ele sunt concepute de factorii politici globali, inclusiv miliardari influenți, politicieni, celebrități, academicieni părtinitori, filantropi bogați și birocrații organizațiilor și instituțiilor internaționale. Aceşti „influenceri” susțin ingineria socială, deoarece le va permite să dobândească controlul asupra bogăției și resurselor naturale ale lumii și să le întărească capacitatea de a modela societatea după cum consideră ei de cuviință.

La fel ca predecesorii lor, de-a lungul istoriei, inginerii sociali ai WEF consideră că nu trebuie să existe activitate spontană, nedirijată, pentru că ar putea produce rezultate care nu pot fi prevăzute. Ar putea produce ceva nou, nevisat în filosofia planificatorului. Pe baza agendei mondiale, finalizarea cu succes a transformării industriale actuale va necesita reproiectarea și controlul fiecărui aspect minuscul al vieții și comportamentului uman, inclusiv sferele private ale indivizilor, economiei, politicii și organizațiilor societale.

Am fost avertizați în urmă cu aproape două secole că, atunci când acest tip de putere tiranică va reuși, va fi ocupată cu o multitudine de sarcini mici care pătrund în viața privată, să conducă familiile și să dicteze acțiunile și gusturile indivizilor (vezi Alexis de Tocqueville – „Democrația în America”). De fapt, unele dintre cele mai ridicole controale propuse de WEF includ încurajarea oamenilor de a consuma insecte, argumentând că proteina de insecte are proprietăți de înaltă calitate și poate fi folosită ca o sursă alternativă de proteine ​​de-a lungul lanțului alimentar. Reformarea sistemului alimentar ar implica, de asemenea, consumul de „carne de cultură”, adică la produse din carne create prin cultivarea celulelor animale într-un mediu de laborator controlat.

WEF sprijină de asemenea, eliminarea „proprietății de mașini”, deoarece „a plăti pentru o călătorie sau o livrare este la fel de ușor precum folosirea unei aplicații pentru telefonul inteligent”. În cele din urmă, Marea Resetare își propune să creeze o lume în care „nu vei deține nimic și vei fi fericit” (până în 2030), deoarece oamenii nu vor poseda nicio proprietate privată și vor închiria tot ce au nevoie în viață. Desigur, cei bogaţi îşi vor păstra proprietăţile ascunse, pentru că principiul „nu vei deține nimic și vei fi fericit” se va aplica, probabil, doar oamenilor de rând.

Cu toate acestea, această premiză ignoră faptul că proprietatea privată este asociată cu progresul civilizațiilor, cu stadiile superioare de dezvoltare materială și morală și cu dezvoltarea vieții moderne de familie. Scenariul WEF ar diminua și sentimentul de securitate, care este întărit de deținerea proprietății private.

Totuși, așa cum au demonstrat diferite regimuri totalitare de-a lungul istoriei, planificarea centrală opresivă a inginerilor sociali duce la pierderea sentimentului de autonomie, libertate, demnitate, creativitate și putere. De asemenea, se pierde stimulentul de a-și îmbunătăți propria condiție și de a contribui la progresul societății (vezi FA Hayek – „Drumul spre iobăgie”). Totodată, se ştie faptul că susținătorii oricărui regim absolutist doresc ca tradițiile și obiceiurile să fie șterse, iar credinţele distruse. Cu alte cuvinte, globaliştii doresc să conceapă o ordine societală în care simpatia și asistența reciprocă vor deveni „învechite” și în care fiecare cetățean al lumii să fie neputincios, sărac și izolat, astfel încât oamenii să nu poată să se opună puterii organizate a guvernării globale. Şi ar deveni dependenți de „noua ordine mondială” pentru supraviețuirea lor.

Inginerii sociali ai WEF pledează, în esență, pentru libertatea naturală, care ar permite celor puternici să-și exercite puterea, în timp ce îi subjugă pe cei slabi. Făcând acest lucru, ei cer, practic, ca lumea să se întoarcă înapoi în dezvoltarea istoriei omenirii, către reinstituirea feudalismului și a sclaviei.

Este important să ne amintim că libertatea economică, libertatea pozitivă, libertatea politică, libertatea de gândire, libertatea de exprimare și libertatea presei nu sunt atribute ale omului primitiv sau ale iobăgiei; mai degrabă, sunt produse ale celor mai avansate stadii ale societăţii. Pentru a fi mai precişi, aceste tipuri de libertate sunt rezultatul eforturilor nenumăratelor mișcări sociale, revoluții și războaie de-a lungul istoriei omenirii.

Cu toate acestea, inginerii sociali nu sunt interesați de istoria și luptele civilizației noastre, deoarece ei cred că dețin expertiză în toate domeniile, aceasta fiind linia de gândire care se află în centrul tuturor regimurilor dictatoriale. Mai mult, susținătorii ingineriei sociale ignoră faptul că progresul omenirii, în puterile minții și inimii, în bunăstare și în tehnică, în drept și morală, implică în mod necesar participarea claselor inferioare (vezi Gustav Friedrich Schmoller – „Class Conflicts in General”).

Şi, oricine crede că inginerii sociali ai WEF au intenții nobile în timp ce proiectează și implementează Marea Resetare, se înşeală amarnic…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock