Megalomania lui Elon Musk şi reţeaua sa de sateliţi Starlink… Se urmăreşte în viitor transformarea oamenilor în cyborgi?


ATENŢIE! Acest articol este o OPINIE PERSONALĂ şi trebuie tratat ca atare

În perioada când toată lumea era ţinută în casă din cauza coronavirusului, miliardarii lumii îşi vedeau în continuare de planurile lor. Ca de exemplu, Elon Musk, excentricul miliardar, proprietar al companiilor Tesla şi SpaceX, îşi concentra atenţia spre proiectul Starlink – lansarea de sute de sateliţi 5G spre ionosfera Pământului, „pentru a asigura omenirii acces nelimitat la Internet în bandă largă”. Elon Musk spune că acest proiect presupune lansarea a numai puţin de 12.000 de sateliţi de genul acesta. Însă, Starlink va fi folosit nu doar pentru furnizarea de Internet; Elon Musk are de gând să lanseze „maşini electrice autonome” Tesla, care toate să fie conduse automat şi ghidate cu ajutorul sateliţilor Starlink.

Dar, „marea viziune despre viitor” a lui Elon Musk s-ar putea să fie una periculoasă, pentru că se observă obsesia sa de robotizare a oamenilor. În 2017, scriam acest articol – Miliardarul american Elon Musk are planuri nebuneşti: el vrea să creeze un „cordon neuronal”, care să lege creierul uman direct la calculator! Astfel, noi vom putea „uploada” o mulţime de cunoştinţe… – despre un proiect futurist al miliardarului Elon Musk, compania Neuralink, care este implicată în dezvoltarea tehnologiei „cordonului neuronal“, care va permite oamenilor să comunice direct cu anumite dispozitive doar prin puterea gândului. Acest lucru ar permite uploadul (încărcarea) sau downloadul (descărcarea) gândurile în timp real și accesarea informațiilor conținute pe dispozitive fără a mai fi nevoie pentru a accesa o interfață fizică.

Viziunile distopice ale lui Elon Musk, dar şi a altor miliardari, presupun crearea unei civilizaţii de „inteligenţă artificială”, în care, în locul oamenilor să existe „super-cyborgi”. Sunt destui „tehnofili” care s-ar închina domnului Musk pentru aceste viziuni. Dar, îşi dau seama cât de periculoase ar putea fi ele pentru viaţa de pe Terra?

Arthur Fairstenberg, în cartea sa „Putting the Earth in a High Speed Computer”, adică Punând Pământul într-un calculator de mare viteză”, îşi exprimă opinia despre sateliţii lui Elon Musk: „Amenințarea asupra vieţii vine din faptul că toți acești sateliți sunt situați în ionosferă. Ionosfera este o sursă de înaltă tensiune care controlează circuitul electric global, care la rândul său furnizează energia vieții. Fiecare lucru viu face parte din acest circuit. Ne oferă energie pentru viață și informații care ne organizează corpurile. Dacă poluezi acest circuit cu miliarde de pulsaţii digitale, vei distruge toată viața”…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO