Gigantica gaura neagră, mare cât 12 miliarde de sori, provine dintr-un univers paralel?


Ştirea nu e nouă… e din 2015, însă ea ridică un mare semn de întrebare. Aşadar… în februarie 2015, astronomii anunţau descoperirea unei gigantice găuri negre, mare cât 12 miliarde de sori. Deşi gaura neagră nu este cea mai mare cunoscută, ea este cea mai veche cunoscută din întregul Univers, formându-se la doar 875 de milioane de ani după Big Bang (adică, după formarea Cosmosului).

Oamenii de ştiinţă n-au descoperit gigantica gaură neagră uitându-se direct la ea, întrucât gravitaţia absoarbe totul (inclusiv lumina). Ei au dedus prezenţa găurii negre prin observarea unui quasar, un obiect cosmic care se îndreaptă spre acea gaură neagră.

Lumina emisă de quasar este, de asemenea, extrem de strălucitoare, pentru că produce mai multă lumină decât aproximativ 420 de trilioane de stele asemănătoare Soarelui. Potrivit oamenilor de știință, quasarul este foarte vechi, născându-se în Universul timpuriu şi de-atunci a crescut foarte repede.

Marea problemă cu această descoperire din 2015 este însă următoarea: se crede că găurile negre au început să se formeze la 100 de milioane de ani după Big Bang, atunci când primele stele au început să se prăbuşească. Dar gaura neagră descoperită e prea mare pentru a fi explicată altfel. O altă ipoteză posibilă ar fi aceea că steaua colapsată era de la bun început extrem de mare, creând astfel o gaură neagră enormă. Sau poate provine din altă realitate (univers paralel)?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock