Sufletul nu moare, ci se întoarce în Univers (eventual, univers paralel) – susţin oamenii de ştiinţă


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Timp de milenii, oamenii încearcă să stabilească dacă sufletul unei persoane este nemuritor sau dacă el moare atunci când corpul încetează să mai funcționeze. Adică, sufletul moare odată cu trupul? Mai mulţi cercetători din diverse domenii încearcă să înțeleagă natura misterioasă a sufletului.

Unii oameni de știință cred că creierul este ca un computer, iar mintea umană este ca un software, care este activat de un creier de computer biocuantic. Astfel, ar rezulta faptul că sufletul nu moare, ci continuă să existe în acest Univers după moarte.

Cercetătorii se apropie acum de o înțelegere a naturii conștiinței și a sufletului. Se crede că oscilațiile cuantice sunt prezente în microtubulii neuronilor creierului. Această descoperire susține toate teoriile controversate despre conștiință și este corect să spunem că sufletele nu mor după moartea trupului.

În 1996, doi oameni de știință renumiți, Roger Penrose, fost fizician-matematician la Universitatea Oxford și Stuart Hameroff, un renumit anestezist, au lucrat la teoria cuantică a conștiinței. Ei au ajuns la concluzia că oscilațiile cuantice din microtubuli sunt determinate de intrarea sinaptică. Microtubulii sunt componentele principale ale scheletului structural al celulei. Prin urmare, această teorie indică faptul că sufletul este real și este prezent în microtubuli. Conștiința este rezultatul efectului gravitațional cuantic care are loc în microtubuli.

Ambii cercetători cred că creierul uman este de fapt un „calculator biologic” și că această „conștiință umană” este un program controlat de un computer cuantic în interiorul creierului, care continuă să existe chiar și după ce „murim”. Dr. Hameroff, care discută despre existența sufletului, susținea că atunci când inima încetează să mai bată, toți microtubulii își pierd starea cuantică. Cu toate acestea, informațiile cuantice din interiorul sufletului nu vor fi distruse, ci pur și simplu împrăștiate în Univers. Aşadar, este posibil ca sufletul să intre într-un univers paralel.

Dacă o persoană a fost resuscitată, atunci informațiile revin instantaneu înapoi la microtubuli. Unii oameni au spus că au avut experiențe aproape de moarte, din acest motiv. Dar dacă nu pot fi reînviate, atunci persoana moare, iar informația continuă să existe în afara corpului sub forma unui suflet.

Teoria oamenilor de știință indică faptul că sufletul uman este mai mult decât o simplă interacțiune a neuronilor din creierul nostru și ar fi putut exista încă de la începutul timpurilor. Și este posibil să fie prezent la un alt nivel al realității sau într-un univers complet diferit.


Lasă un comentariu