Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În 1876 un bărbat a dispărut; a fost el găsit în viitor în 1950!? Bizarul caz Rudolph Fentz şi presupusa călătorie în timp


Într-o seară din iunie 1950, un om cu o costumaţie insolită a fost văzut pe Times Square, la New York. Omul părea să aibă vîrsta de aproximativ 30 de ani, şi a fost zărit în mijlocul unor spectatori ce ieşeau de la un teatru, în jurul orei 23:15. El avea haine ce se purtaseră cam cu 100 de ani în urmă și un joben. Nimeni nu-l văzuse venind pe stradă. Niciun martor nu s-a găsit care să declare că-l mai văzuse înainte. Omul respectiv era deja mort când a sosit poliţia la faţa locului. A fost transportat la morgă și toate obiectele care au fost găsite asupra lui au fost minuţios examinate: o monedă din bronz devalorizată; nota de plată (3 dolari) de la un grajd din Lexington Avenue -„pentru întreţinerea şi hrănirea unui cal”; 70 de dolari vechi; câteva cărţi de vizită pe numele Rudolf Fentz – Fith Avenue; o scrisoare adresată purtătorului şi având o ştampilă poştală datată din iunie 1876.

Nu s-a observat uzura timpului asupra obiectelor sale! Primele cercetări au stabilit că adresa respectivă corespundea unui magazin particular. Nimeni dintre cei întrebaţi nu l-a cunoscut pe Rudolf Fentz, iar numele lui nu figura în cartea de telefoane. Un control asupra amprentelor sale la poliţia din New York şi Washington nu a dat niciun rezultat.

Într-o carte de telefoane din 1939 a fost găsit numele Rudolf Fentz Jr. şi adresa sa. Căpitanului care avea în cercetare acest misterios caz i s-a spus de la banca unde lucrase Fentz Jr. că acesta decedase cu 5 ani în urmă, în 1945, dar văduva lui trăieşte în Florida. Aceasta relatează faptul ca tatăl soţului ei a dispărut în mod cu totul inexplicabil în primăvara anului 1876. De regulă, doamnei Fentz – soţia dispărutului -, nu-i plăcea ca acesta să fumeze în casă, iar el îşi făcuse un obicei din a ieşi în fiecare seară să-şi fumeze ţigara dinainte de culcare. În urma unei astfel de plimbări de seară, pentru a-şi fuma ţigara, el nu s-a mai întors. Familia lui a făcut încercări disperate şi îndelungate pentru a-l găsi, dar nu au putut da de nicio urmă.

Organele însărcinate cu cercetarea acestui caz, în 1950, au descoperit într-un târziu o listă de persoane dispărute în 1876. Numele lui Rudolf Fentz figura pe listă, în momentul dispariţiei sale având vârsta de 29 de ani. Vârsta şi descrierea veştmintelor pe care le purta în momentul dispariţiei corespund exact cu cele ale victimei din Times Square…

A făcut bărbatul o „călătorie în timp” instantanee din 1876 în 1950, adică 74 de ani?