Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Regele-zeu egiptean Geb trăieşte 1.773 de ani, după ce a fost muşcat de o cobră! A fost el „infectat” de extratereştrii-reptilieni?


Geb este considerat un zeu egiptean antropomorf, personificând pământul. Fiu al zeiţei (umidităţii atmosferice) Tefnut şi al zeului (atmosferic) Shu, el este un copil rezultat din legătura unor părinţi incestuoşi, Tefnut şi Shu, fiind fraţi. Geb se desparte forţat de soţia sa Nut (zeiţă a cerului), cu care procrease deja pe Osiris, Isis, Seth şi Nephthys.

Unele mituri îl prezintă pe Geb ca fiind primul rege din seria regilor-zei care au domnit înainte de apariţia dinastiilor regeşti pământene. De aceea, toţi faraonii Egiptului îşi arogau titlul de succesori ai zeului Geb.

Conform unui alt mit, Geb a uzurpat tronul părintelui său, siluindu-şi chiar şi mama, fapt pentru care asupra sa şi a Egiptului s-ar fi abătut pedeapsă cerească (nouă zile de furtuni devastatoare însoţite de beznă cumplită şi de revărsări de ape ş.a.m.d). La 75 de zile după urcarea pe tronul uzurpat, plecând prin regatul său, aude că tatăl său se înarmează şi poartă pe mitra faraonică cobra regală.

Geb, în speranţa că găseşte cobra sacră (regală) în lada din sala tronului tatălui său, deschide capacul lăzii în care se păstrau cobrele regale. Cobra împroaşcă pe slujitori şi pe demnitari cu venin producându-le moartea (pedepsindu-i, deci, pentru că au conspirat la uzurparea tronului tatălui lui Geb), dar Geb scapă de moarte după un lung chin şi o foarte lungă criză de friguri ale morţii… După însănătoşire, mânat de puterea destinului divin, începe să completeze tot ceea ce tatăl său a întreprins şi nu a apucat să termine datorită îndepărtării sale violente de la tron. A domnit peste Egipt timp de 1.773 ani… Ceea ce e ciudat e faptul că această cobra regală, şarpele, care l-a muşcat pe Geb, ne duce cu gândul la extratereştrii reptilieni de care tot se vorbeşte in mituri şi legende!


Lasă un comentariu