Poliţia de frontieră finlandeză a fotografiat un miraj sau o neregularitate dintr-un univers paralel?

13 vizualizari

O patrulă a gărzii finlandeze de coastă a rămas, literalmente, îngheţată zilele trecute după ce o „insulă nouă” a apărut deodată în mijlocul lacului îngheţat Inari.

Cei de la Garda de Coastă Finlandeză au postat pe Twitter fotografia incredibilă a fenomenului ciudat, având în vedere faptul că temperaturile din regiune au scăzut până la -25 grade Celsius. Și nu era niciun semn al vreunei activităţi vulcanice în zonă care să explice apariția bruscă a unor noi formațiuni de roci, aparent fără nicăieri.

Dar, potrivit celor mai mulţi specialişti, nu a fost altceva decât o iluzie optică (miraj), lumina comportându-se diferit atunci când trece prin straturi atmosferice, ceea ce poate duce la efecte asemănătoare mirajului de-a lungul orizontului, reflectându-se și refractându-se peisaje îndepărtate. Explicaţia ştiinţifică a fenomenului este următoarea: densitatea aerului cald este mai mică decât a celui rece. Razele de lumină parcurg mai întâi straturile mai reci de aer, apoi vin în contact, sub un unghi de incidență relativ mic, cu păturile de aer mai calde și sunt astfel dispersate până la obținerea reflexiei totale.

Totuşi, adepţii paranormalului vor spune că nu e doar o iluzie optică. Este posibil ca Poliția finlandeză de frontieră să fi fotografiat ceva dintr-o altă lume, un univers paralel, cauzat de o neregularitate din spaţiul dimensional?