Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un celebru fizician, Domnul „Univers paralel”, susţine că teleportarea umană este posibilă! Şi totuşi cum!?


teleportarea umanaV-ați dorit vreodată să vă puteţi teleporta dintr-un loc în altul? Din păcate, teleportarea umană rămâne doar un science-fiction pentru moment, ca în celebrul serial „Star Trek”. Dar, nu toţi oamenii de ştiinţă cred că teleportarea umană e doar un concept SF.

Celebru profesor Michiu Kaku de la Universitatea din New York susține că tehnologia pentru a teleporta o persoană dintr-o parte a Pământului în alta ar putea fi disponibilă în câteva zeci de ani sau cel puțin până în secolul următor. Profesorul Kaku, cunoscut sub numele de „Domnul Univers Paralel” pentru pretențiile sale futuristice, care includ posibilitatea de a de călători în timp sau invizibilitatea completă, a studiat diverse tehnologii SF considerate acum a fi imposibile și a concluzionat că unele se vor întâmpla în cele din urmă.

Iată ce a spus el: „O mulțime de lucruri pe care le vedeți în Star Trek vor fi posibile, ca de exemplu teleportorul (…) Teleportarea cuantică există deja. S-a reuşit filmarea unui atom teleportat dintr-o cameră la alta. Deci, la nivel atomic, o putem facem deja. Se numește teleportare cuantică. Cred că într-un deceniu vom teleporta prima moleculă”. Michio Kaku a mai spus că şi lumina a fost deja teleportată, iar următorul pas ar fi teleportarea de fotoni pe Lună, după 2020, atunci când oamenii preconizează că vor ateriza din nou pe suprafaţa Lunii. El crede că apoi trebuie să se treacă la obiecte mai mari și apoi la fiinţe, cum ar fi animale si chiar oameni.

Mulți oameni de știință însă se îndoiesc de pretențiile sale și sugerează că există diferențe între un om și un atom. O fiinţă vie nu poate fi deconstruită și reasamblată în altă parte.

Problema cea mai mare a teleportării este aceea a transformării a ceva fizic în date, a le trimite în altă parte și apoi a le reasambla. Este unanim considerat faptul că așa-numitul sistem cuantic folosit pentru a teleporta un atom ar fi practic imposibil de pus în practică în cazul unei fiinţe, care nu ar supravieţui. Există trilioane de atomi în corpul uman, ceea ce înseamnă că o persoană ar trebui să fie „defalcată” în bucăţi, citită, digitalizată și teleportată, pentru a fi dusă la noua locație. Studenții de la Universitatea din Leicester au estimat faptul că datele dintr-o singură ființă nu pot fi teleportate undeva decât în cvadrilioane de ani, adică vârsta mai mare a întregului Univers! Mai mult decât atât, nu există nicio modalitate de a ști dacă fiinţa teleportată ar putea supravieţui, fiind bucăţălită și reconstruită. Apoi, se pune întrebarea: va fi aceeaşi persoană sau doar o clonă?

 


Lasă un comentariu