Site de secrete, stiinta si metafizica

NASA a descoperit o gaură gigantică în Soare, cu un diametru mai mare decât cel al Pământului

2 21

Nu vă panicaţi prea tare, dar NASA tocmai a găsit o gaură solară masivă, cu un diametru de 120.000 de kilometri. Denumită “AR2665” de către Agenția Spațială Americană (NASA), oamenii de știință au emis avertismente spunând că aceasta este suficient de masivă pentru a produce probleme în comunicaţiile radio de pe Pământ, pentru a scoate din funcţiune sateliții de comunicații și pentru a crea furtuni de radiații solare periculoase. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a ști cu siguranță ce s-ar putea produce, spun experții.

Gaura solară masivă a fost detectată pentru prima oară de Observatorul Solar Dinamic al NASA (Solar Dynamics Observatory / SDO). SDO este proiectat pentru a ne ajuta să înțelegem influența Soarelui asupra Pământului, studiind atmosfera solară în mai multe lungimi de undă simultan.

Pata solară, denumită AR2665, are o lățime de 120.000 kilometri, ceea ce o face să fie mai mare decât planeta noastră. Experții spun că este prea devreme pentru a anticipa cum se va comporta Soarele în viitorul apropiat.

Petele solare sunt, de obicei, zone mai întunecate și mai reci de pe suprafața Soarelui și sunt cauzate de diferite interacțiuni cu câmpul magnetic al Soarelui. Petele solare apar, de obicei, în zone cu activitate magnetică intensă. Când energia este eliberată, erupții solare și furtunile solare masive izbucnesc din aceste zone. Astfel de furtuni solare ar putea avea ca efect o mulțime de probleme pentru rețelele electrice și pentru sateliții de telecomunicaţii.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): http://www.independent.co.uk/news/science/nasa-sun-hole-75000-mile-wide-star-solar-system-space-a7838521.html

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie