Ce bine îmi pare că Dumnezeu a dat moartea!

157

moarte30Această lume este lipsită de dreptate. Cine caută justiţie sau cine crede că actul de dreptate se va înfăptui în această lume perenă, se înşeală. Nedreptăţile sunt la tot pasul: vezi un copil din Africa care e piele şi os şi care s-ar bucura atât de tare să aibă parte de o bucată de pâine…şi vezi într-un cazinou din Las Vegas cum bogătaşii lumii aruncă cu bani la jocurile de noroc, fumează trabucuri scumpe şi beau whisky Jack Daniel’s. Şi nu doar în timpurile noastre. Şi pe vremea marilor regi atotputernici, exista aceeaşi nedreptate: o mână de aristocraţi din preajma regelui deţineau puterea absolută şi se bucurau de toate fanteziile din lume, pe când poporul majoritar trăia în sărăcie lucie. Şi atunci, te întrebi: unde e dreptatea?

Foarte mulţi au greşit crezând că inegalitatea evidentă din lume este dovada că Dumnezeu n-ar exista. Dacă Dumnezeu ar exista, atunci El n-ar permite acest lucru; prin faptul că nedreptăţile şi inegalităţile sunt prezente în lume, aceasta e o dovadă că fiinţa divină n-ar exista. Dar se înşeală; se înşeală pentru că acei atei cred că această viaţă este singura realitate. Dacă ar exista doar această viaţă, iar după moarte n-ar mai exista nimic, atunci în lume doar nebunii ar putea fi credincioşi. Dar…Dumnezeu va echilibra balanţa dreptăţii nu în această lume, ci după moarte. Iar moartea e principalul semn că dreptatea divină se va împlini.

Imaginaţi-vă un singur lucru: ce s-ar fi putut întâmpla dacă viaţa omului ar fi fost eternă? Vă daţi seama câte nedreptăţi şi inegalităţi ar fi existat? Cei bogaţi şi puternici ar fi fost aşa o eternitate, iar “prostimea”, adică cei mulţi nu s-ar fi bucurat niciodată de fericirea unei vieţi materiale eterne. Aşa că Dumnezeu a făcut dreptate: ne-a dat moartea la toţi, şi la cei săraci şi la cei bogaţi, şi la cei puternici, şi la cei slabi. Ce-ar putea face Bill Gates cu miliardele lui de dolari după moarte? Nimic pentru el. Şi-ar putea cumpăra viaţa eternă? Nu! Nici tot aurul din lume, nici toate diamantele din tot Universul, n-ar putea împiedica fenomenul ireversibil al vieţii, care se îndreaptă spre moarte. Prin fenomenul morţii vom trece toţi, pentru că aşa a dorit Dumnezeu în înţelepciunea Sa infinită. Nimeni nu scapă. Dar absolut nimeni.