Site de secrete, stiinta si metafizica

Pământul: invizibil pentru extratereştri

14 36

pamant70Şansa ca Pământul să fie detectat de forme de viaţă extraterestre sunt tot mai reduse din cauza revoluţiei digitale, afirmă un cercetător de vârf în domeniul spaţiului, dr. Frank Drake. El spune că dispariţia transmisiunii analogice a televiziunilor şi radiourilor va face că Pământul să devină practic invizibil din punct de vedere electronic.

În timp ce vechile metode de transmisiune răspândeau semnale la milioane de kilometri în spaţiu, transmisiunile digitale sunt mult mai slabe şi, deci, mai greu de detectat de forme extraterestre de viaţă. Oamenii de ştiinţă monitorizează constant cerul, în speranţa de a detecta transmisiuni de la alte planete, şi se presupune că, dacă există, şi alte forme inteligente de viaţă procedează similar.

Dar dr. Drake, unul dintre fondatorii SETI, spune că dispariţia transmisiunilor analogice va face imposibil acest lucru. El afirmă că Pământul era înconjurat de un câmp de radiaţii întins pe o distanţă de 50 de ani lumină, dar acum, când sateliţii îşi orientează emisiile înspre Terra, foarte puţine radiaţii reuşesc să evadeze în spaţiul extraterestru.

Sursa: www.hotnews.ro

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie