Pe 18 mai 1995, cei aflaţi în cimitirul Eternitatea din Iaşi au fost şocaţi de cele văzute: cadavrul deshumat al unei femei celebre arăta ca în ziua înmormântării, în urmă cu 90 de ani! Explicaţia!?


Între personalitățile militare ale secolului XIX, îngropate în cimitirul Eternitatea din Iaşi se află şi Mihail Christodol Cerchez. A fost un celebru general român, care s-a distins în timpul războiului de independenţă din 1878-1879. Soţia sa, Elena Cerchez, a murit mai târziu decât soţul ei, în anul 1905.

Pe 18 mai 1995, cei aflaţi în cimitirul Eternitatea din Iaşi au fost şocaţi de cele văzute: cadavrul deshumat al Elenei Cerchez, arăta ca în ziua înmormântării, în urmă cu 90 de ani! Dar, ce s-a întâmplat atunci? În acea zi de mai din 1995, la ora 10, un preot, administratorul cimitirului şi doi gropari au desfăcut lacătul trapei de acces în cavou, au pătruns înăuntru şi au scos din sertar sicriul din aramă argintată cu pereţi dubli. Deoarece nu aveau cheia de la încuietoarea sicriului, i-au forţat capacul. În acel moment toţi au înlemnit: la lumina lumânărilor, o femeie îmbrăcată în haine de epocă din mătase şi cu un ilic de catifea, cu faţa şi mâinile albe, cu ochii întredeschişi, părea că doarme fără nicio grijă.

În scurt timp vestea s-a răspândit în cimitir, zeci de oameni veniţi la alte înmormântări uitând de morţii lor şi înghesuindu-se să vadă şi ei minunea. A apărut şi o echipă TVR Iaşi, încercând să surprindă pe peliculă momentele acelea, dar administratorul cimitirului le-a interzis accesul în cavou. După câteva ore, în contact cu aerul, cadavrul a intrat într-un proces rapid de descompunere. Osemintele au fost strânse într-un sac de pânzã şi băgate într-o nişă a cavoului.

Potrivit tradiţiei populare, persoanele care nu se descompun după ce sunt îngropate au murit cu păcate grele pe conştiinţă ori, dimpotrivă, au dus o viaţă de sfânt. Din punct de vedere ştiinţific, explicaţia ar fi că îmbălsămarea cadavrului a fost foarte bine făcută, iar sicriul închis ermetic nu a permis intrarea aerului care contribuie la descompunere.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO