Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterioasa legendă despre Ismeria, străbunica lui Iisus Hristos

584

blankO femeie pioasă şi sfântă, pe nume Ismeria, a fost bunica Fecioarei Maria, şi astfel străbunica lui Iisus Hristos, conform unei legende medievale citate de site-ul Live Science.com. Acum, examinarea celor două manuscrise din Florenţa (Italia) din sec.14 şi 15, dezvăluie exact cine era străbunica lui Iisus Hristos, femeia care i-a dat naştere lui Sf. Ana, ce a fost mama Fecioarei Maria. Povestea vieţii ei reflectă aşteptările florentinilor din acele timpuri, conform lui Catherine Lawless, de la Universitatea din Limerick (Irlanda), cercetătoarea care a studiat manuscrisele respective, şi care a publicat un articol în revista “Journal of Medieval History”. “Manuscrisele ne spun o mulţime despre practicele şi credinţele religioase ale florentinilor din sec.14 şi mai nimic despre familia istorică a lui Iisus”, a spus Lawless.

Conform legendei din manuscrise, Ismeria a fost o femeie frumoasă şi devotată, care s-a măritat cu “Santo Liseo”, un patriarh. În ziua nunţii lor, cei doi au făcut un legământ care avea menirea de a reconcilia căsătoria lor cu necesitatea unei vieţi pioase. Astfel, Ismeria i-a cerut lui Liseo să-i acorde sfinţenia unei vieţi contemplative, în care cei doi urmau să-şi petreacă în pat o singură noapte pe lună, cu excepţia lunei sfinte. Liseo a fost de acord şi, după 12 ani de convienţuire, ei au avut o fiică, pe Sf. Ana. 12 ani mai târziu, Liseo a murit, iar rudele femeii au fost atât de hapsâne că i-au luat toată averea, lăsând-o pe Ismeria săracă, fiind nevoită să se mute la un azil de săraci.

La azilul de săraci, se crede că Ismeria a înfăptuit două miracole. Atunci când a venit un om mut şi surd la azil, Ismeria l-a rugat să-i spună, în numele lui Dumnezeu, unde se simţea bolnav. Bărbătul i-a răspuns miraculos (deşi nu putea auzi sau vorbi până atunci) că s-a vindecat şi i-a mulţumit lui Dumnezeu. Atunci când Ismeria nu mai avea niciun ban pentru hrană, la fel ca şi ceilalţi oameni din azil, ea s-a rugat lui Dumnezeu să le ofere de mâncare, şi acesta i-a oferit destul peşte pentru a hrăni toţi oamenii din azil. După ce a înfăptuit acest miracol, Ismeria s-a reîntors în camera ei, şi apoi Dumnezeu a chemat-o în Paradis.

Nu există niciun indiciu despre originea legendei, dar e posibil ca ea să fie doar o poveste, şi nu un text adevărat despre viaţa unei sfinte, conchide cercetătoare Lawless.

Orgoni Crystal