Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un factor poştal s-a crezut a fi reîncarnarea lui Iisus şi şi-a creat o biserică

60

montfavetBiserica creştină universală a lui Christos din Montfavet este o asociaţie ce se autointitulează Biserica tămăduitoare şi care a fost înfiinţată de Georges Roux (1903-1981), originar din satul Montfavet (Franţa), la data de 25 decembrie 1950. Evident, bolnav psihic: acest inspector poştal din Avignon, tată a şase copii, era convins că “era reîncarnarea lui Iisus Christos” şi că primise misiunea divină de a reuşi acolo unde Iisus dăduse greş: “Să aducă oamenilor acestor vremuri fericirea şi sănătatea”.

Crezând că se bucură de daruri de vindecător şi că i s-a încredinţat o misiune divină, spunea celor din jur că îi poate vindeca pe toţi aceia care au încredere în el. “Dacă eşti de acord cu propria conştiinţă şi cu cosmosul, boala nu are putere, iar gestul tămăduitor îşi atinge cu usurinţă scopul. De aceea, este inutil şi chiar nociv să recurgi la medicină”.

Vedem deci că la fel ca şi mulţi alţii înainte şi după el, Georges Roux nu făcea altceva decât în mod intuitiv să recurgă la psihoterapie.

Orgoni Crystal