Site de secrete, stiinta si metafizica

Pe 21 decembrie 2012, un cutremur va aduce sfârşitul celui de-al cincilea Soare

30 7

Ca şi multe alte popoare şi culturi care îi precedaseră în Mexic, aztecii credeau că Universul funcţiona în cicluri mari. Preoţii declarau ca pe un fapt bine ştiut că de la crearea rasei umane existaseră patru astfel de cicluri sau „sori”. Pe vremea cuceririi spaniole, domina cel de al Cincilea Soare. Şi tot în acelaşi al Cincilea Soare, sau epocă, trăieşte şi astăzi omenirea. Următoarea relatare este extrasă dintr-o colecţie de documente aztece de mare valoare, cunoscută sub denumirea de Vaticano-Latin Codex.

“Primul Soare, Matlactli Atl: durata 4.008 ani. Cei care trăiau pe atunci mâncau porumb cu apă, numit atzitzintli. În această epocă trăiau giganţii… Primul Soare a fost distrus de apă sub semnul Matlactli Atl (Zece Ape). Se numea Apachiohualiztli (inundaţie, potop), arta vrăjitoriei ploii continue. Oamenii s-au transformat în peşti. Unii spun că numai o singură pereche a scăpat, cei doi fiind apăraţi de un copac bătrân care creştea lângă apă. Alţii spun că au fost şapte cupluri, care s-au ascuns într-o peşteră până când a încetat potopul şi s-au retras apele. Ei au repopulat Pământul şi în naţiunile lor au fost adoraţi ca zei…

Cel de-al Doilea Soare, Ehecoatl: durata 4.010 ani. Cei care trăiau pe atunci erau cunoscuţi sub numele de acotzintli. Acest Soare a fost distrus de Ehecoatl (Şarpele Vânt) şi oamenii au fost transformaţi în maimuţe… Un bărbat şi o femeie, stând pe o stâncă, au scăpat de distrugere…

Cel de-al Treilea Soare, Tleyquiyahuilla: durata 4.081 ani. Oamenii, descendenţii cuplului care scăpaseră din cel de-al Doilea Soare, mâncau un fruct numit tzineoacoc. Acest al Treilea Soare a fost distrus de foc…

Cel de-al Patrulea Soare, Tzontlilic: durata 5.026 ani… Oamenii au murit de foame, după un potop cu sânge şi foc…”

„Piatra Soarelui” a lui Axayacatl ne vorbeşte şi ea de cinci epoci

Un alt „document cultural” al aztecilor care a supravieţuit ravagiilor cuceririi spaniole este „Piatra Soarelui” a lui Axayacatl, cel de-al şaselea împărat al dinastiei regale. Acest imens monolit a fost cioplit din bazalt masiv în anul 1479. Cântăreşte 24,5 tone şi constă dintr-o serie de cercuri înscrise concentric, fiecare din ele purtând informaţii simbolice complicate. Ca şi în codex, aceste informaţii atrag atenţia asupra credinţei că lumea trecuse deja prin patru epoci, sau Sori.

1) Prima şi cea mai îndepărtată dintre acestea este reprezentată prin Ocelotonatiuh, Zeul-Jaguar: „În timpul acelui Soare trăiau giganţi care fuseseră creaţi de zei, dar care în cele din urmă au fost atacaţi şi devoraţi de jaguari.”

2) Cel de-al doilea Soare este reprezentat prin capul de şarpe al lui Ehecoatl, Zeul Aerului: „În timpul acelei perioade, rasa omenească a fost distrusă prin vânturi puternice şi uragane şi oamenii s-au transformat în maimuţe.”

3) Simbolul celui de-al treilea Soare este un cap alcătuit din ploaie şi foc ceresc: „În această epocă, totul a fost distrus prin ploaie şi foc căzut din cer şi prin formarea lavei. Toate casele au fost arse. Pentru a supravieţui catastrofei, oamenii s-au transformat în păsări.”

4) Cel de-al patrulea Soare este reprezentat prin capul zeiţei apei, Chalchiuhtlicue: „Distrugerea a venit sub formă de ploi torenţiale şi inundaţii. Munţii au dispărut şi oamenii au fost transformaţi în peşti.”

5) Simbolul celui de-al cincilea Soare, actuala noastră epocă, este chipul lui Tonatiuh, însuşi Zeul-Soare. Limba lui, descrisă în mod adevărat ca un cuţit din obsidian, îi atârnă din gură, în semn de înfometare, indicându-şi nevoia de hrănire cu sânge şi inimi de oameni. Trăsăturile chipului îi sunt zbârcite, denotând vârsta lui înaintată, iar el însuşi apare cu simbolul Ollin, care înseamnă „mişcare”.

Pentru ce este cunoscut al Cincilea Soare sub numele de „Soarele Mişcării”? Pentru că bătrânii spun: „În acea epocă va fi o mişcare a Pământului, şi de pe urma ei vom pieri cu toţii.” Şi când ne va lovi această catastrofa? În curând, conform afirmaţiilor preoţilor azteci. Ei credeau că cel de-al Cincilea Soare era deja vechi şi se apropia de sfârşitul ciclului său.

Stuart Fiedel, o autoritate în materie de preistorie a Americilor, a rezumat întreaga tradiţie prin cuvintele: „Aztecii credeau că, pentru a împiedica distrugerea universului, care în trecut se mai petrecuse de patru ori, era necesar ca zeii să fie imploraţi printr-un neîntrerupt regim de inimi şi sânge omenesc.” Aceeaşi credinţă, cu remarcabil de puţine variaţii, era împărtăşită de toate marile civilizaţii din America Centrală. Cu toate acestea, spre deosebire de azteci, unele dintre popoarele mai vechi calculaseră cu exactitate când se putea aştepta ca un mare cutremur de pământ să aducă sfârşitul celui de-al Cincilea Soare.

Din era olmecă n-a ajuns până la noi nici un document; numai sculpturi întunecate şi ameninţătoare. Dar mayaşii, consideraţi pe drept cea mai mare civilizaţie antică dezvoltată în Lumea Nouă, au lăsat în urma lor o bogăţie de date calendaristice. Exprimate în termenii sistemului modern de datare, aceste inscripţii enigmatice transmit un mesaj destul de ciudat: se pare că al Cincilea Soare urmează să se sfârşească la 21 decembrie 2012.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie