Cât de bun poate fi un clarvăzător? Cazul Pascal Forthuny

122

Pascal ForthunyClarvăzătorii sunt persoanele care sunt în stare să “vadă” anumte informaţii de la distanţe de sute sau chiar mii de kilometri. Vă prezentăm în continuare, şedinţa unui clarvăzător francez, pe nume Pascal Forthuny, care a avut loc în anul 1925.

Pascal Forthuny s-a oprit în faţa unei persoane din asistenţă, comunicând: „Sunteţi străin. Vă văd într-o ţară în care se vorbeşte germana. (Persoana vizată era un jurnalist austriac.) Nu sunteţi cumva în drum spre Heidelberg? (Corect.) Vă văd într-o încăpere joasă, într-o gospodărie. (Persoana nu şi-a amintit despre gospodărie.) În vecini locuieşte o rusoaică…Vera? (Corect, doar numele e puţin greşit.) Ea munceşte din greu şi duce o viaţă periculoasă. (Corect.) O văd ameninţată de un pumnal. (Fapt necunoscut). Aţi fost grav bolnav şi aţi avut o operaţie grea. Vă văd într-o clinică. Purtaţi pe corp un bandaj particular. (Corect. În urma operaţiei, persoana avea introdus într-o regiune a corpului un tub de drenare.) Aveţi de rezolvat o anumită problemă. Aud numele…Cacnin. Aveţi ceva cu persoana respectivă? (Persoana urma să ia un interviu respectivului Cachin, din partea ziarului la care lucra.)

Pascal Forthuny nu cunoştea sursa şi modalitatea de achiziţie a informaţiilor. Acestea se obiectivau, de obicei, sub formă de viziuni, idei intuitive, gînduri presante. Adesea, Forthuny auzea numele proprii rostite de o voce interioară sau le vedea scrise, în timp ce alte informaţii îi apăreau afişate pe un fel de tablouri colorate.