Cum genialul actor Gheorghe Dinică era să fie omorât de o bombă anglo-americană în timpul celui de-al doilea război mondial


A fost unul dintre cei mai mari actori pe care l-a avut ţara noastră… Gheorghe Dinică (1934-2009) a devenit celebru mai ales prin rolurile negative pe care le-a interpretat în filme: parvenitul Stănică Raţiu (din „Felix şi Otilia”), banditul „Lăscărică” (din „Cu mâinile curate”), liderul legionar Paraipan (din „Un comisar acuză” şi „Revanşa”).

Într-un interviu autobiografic, marele actor povestea cum la vârsta de 10 ani (în 1944), era să fie omorât în timpul bombardamentelor anglo-americane din timpul celui de-al doilea război mondial:

„M-am născut într-o iarnă în Giuleşti (Bucureşti – n.a.). Un cartier de periferie, cu o viaţă ca atare. Nu aveam costumaţie contra frigului. Purtam pantofi cu talpa de lemn. Am fost un copil liber, năzdrăvan, curios, crescut pe stradă şi de prieteni mai degrabă decât de familie. Ce imagini din copilărie îmi revin în minte? Imaginea bombardamentului din 4 aprilie. Războiul n-am să-l uit niciodată. Am scăpat printr-o minune. Bomba a căzut peste casă şi eu eram în pivniţă; m-a scos afară suflul”.

Dacă acea bombă l-ar fi surprins în plin pe copilul Gheorghe Dinică în vârstă de 10 ani, atunci marele actor nu ar mai fi existat niciodată, iar filmul românesc ar fi fost mult mai sărac…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO