Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secretul succesului lui Nicole Kidman: părul lung

160

nicole-kidman2Este primăvara anului 1861, iar bărbaţii din Cold Mountain se pregătesc să lupte împotriva Nordului, în Războiul Civil. Dar privirile fierbinţi şi cuvintele timide dintre W.P. Inman şi Ada Monroe spun o altă poveste: iubire cu I mare. Sau poate că este vorba despre sex, condimentat cu corsete şi crinoline. Se trag focuri la Fort Sumter, iar Inman este chemat la război. O sărută pe Ada cu pasiune, iar ea îi promite că îl va aştepta. Trei ani mai târziu, el dezertează şi pleacă pe jos spre casă. Hei, aceşti doi tineri de-abia dacă se cunosc. Cu toate acestea, ştim că iubirea lor este reală datorită părului Adei – zulufi atât de frumoşi, încât merită ca Inman să rişte întoarcerea acasă.

Dacă opreşti sonorul filmului Cold Mountain, în care joacă Nicole Kidman şi Jude Law, povestea ar putea fi relatată de suişurile şi coborâşurile părului ei. La început, părul este prins strâns. Când începe războiul, o pasăre i-ar putea confunda şuviţele răvăşite cu un cuib. Pe măsură ce Inman se apropie de casă, părul bogat, auriu, al Adei coboară până la mijloc, sălbatic. Ea este Rapunzel fără turn, care îşi aşteaptă prinţul. Atunci când cei doi se reîntâlnesc, cârlionţii Adei se revarsă peste trupurile lor într-o scenă de dragoste parcă scoasă dintr-o poveste cu zâne.

Dacă ai de gând să faci un film despre femei cu păr frumos, ai putea foarte bine să o cooptezi pe Nicole în rolul principal. Părul ei este unul dintre cele mai frumoase, cel puţin aşa susţine un sondaj on-line pentru bărbaţi. Statutul ei de seducătoare este îmbogăţit – chiar confirmat – de părul ei. Şi, cunoscând această putere de seducţie, Kidman o foloseşte cum se cuvine.

În tinereţe, şi-a purtat părul ca pe o coamă sălbatică, liberă. Pe măsură ce reputaţia ei a crescut, actriţa şi-a făcut apariţia cu cocuri şi cozi. Astăzi, îndrăgostită, Kidman îşi lasă părul să cadă liber pe umeri, drept, aducând aminte de seducătoarea de la început.

Născută într-o versiune australiană liberală a familiei Cleaver, Kidman şi-a demonstrat o predilecţie pentru ciudăţenii. „Îmi doream foarte mult să fiu altcineva”, a spus ea. A fost tachinată pentru înălţimea ei, pielea palidă şi părul rebel. La o prezentare de modă, un stilist i-a aranjat coama în cârlionţi şi, astfel, s-a născut „îngerul prerafaelit”. S-a transformat în Venus răsărind din scoică. „Nic şi-a descoperit esenţa pur şi simplu lăsându-şi părul să arate natural”, a spus o prietenă.

Kidman a adoptat rolul de australiancă prietenoasă, imagine oarecum falsă. Ea foloseşte cuvinte precum „destin” atunci când discută despre rolurile pentru care s-a luptat ca un gladiator. În timpul relaţiei de 10 ani cu actorul Tom Cruise, Kidman părea sculptată din marmură. În timpul unei convorbiri telefonice interceptate, am aflat că Tom Cruise îi îndeplinea dorinţele de “Zeiţă”, dăruindu-i flori, băi înspumate şi bileţele de amor. Mariajul a fost perfect… până la şocantul divorţ. Nu vom şti niciodată ce n-a funcţionat. Nicole s-a reinventat, devenind soţia cântăreţului de muzică country Keith Urban.

Kidman domneşte la Hollywood cu aerul ei misterios, care persistă chiar şi atunci când vorbeşte deschis publicului. Privim părul ei ca pe un semnal. Pentru roluri, l-a avut scurt, negru, rozaliu, creţ şi drept, dar bărbaţii o agreează cel mai mult ca „prerafaelită” – ca în filmele Zilele tunetului (Days of Thunder), Răutate (Malice), Departe, departe (Far and Away) sau Moulin Rouge, unde avea părul ca satinul, roşcat. Doar în reclamele pentru Chanel No. 5 – parfumul seducătoarelor – are un alt fel de imagine. Fără acei cârlionţi, ar mai fi ea Zeiţa care este astăzi?

Orgoni Crystal