Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Oricine doreşte să ştie ce-l aşteaptă în viitor, să se adreseze Domnişoarei Otilia, de pe Calea Moşilor! Înaintaşa Mamei Omida…


Iată o reclamă din anul 1905, care a fost publicată pe o pagină de Facebook. Transcrierea ei este următoarea: „Orice persoană doreşte a şti ce-l aşteaptă în viitor, de asemenea oricine voieşte a înlătura pe viitor orice pericol!! Să se adreseze la M-me Ottilie, Calea Moşilor No.197 (n.a. – Bucureşti), care prezice cu exactitate misterele viitorului fiecărei persoane. Onoranta clientelă din provincie să se adreseze prin scrisori. Cereţi prospectul gratis”.

Această domnişoară Otilia din anul 1905 se asemăna cu celebra Mama Omidă de mai târziu (1940 – 1994), o vrăjitoare, ghicitoare și descântătoare autodeclarată din România. Mama Omida a avut o fiică, Rodica Gheorghe, care se declară unica urmașă a Mamei Omida. Ca mijloc de îmbunătățire a reputației, multe vrăjitoare și ghicitoare se revendică drept rude ale Mamei Omida. Numele ei, Mama Omida, a devenit sinonim cu o persoană care știe tot, având puterea de a prezice viitorul.

Sursa: pagina de Facebook Caleidoscop


Lasă un comentariu