Cum l-a hipnotizat celebrul profesor Petre Brânzei pe un miliţian de la Rutieră


În anii ’70 şi ’80, în lumea medicală a psihiatriei era recunoscut profesorul dr. Petre Brânzei, un medic neuropsihiatru de prestigiu, profesor universitar la UMF Iaşi şi director al Institutului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi.

Profesorul Brânzei avea o maşină Mercedes, cu care se plimba pe străzile Iaşului, şi după care era recunoscut de mulţi ieşeni. În cartea lui Marcel Cahniță, „Portarul de la Socola”, apărută în anul 2005, putem afla următoarea poveste legată de profesorul Brânzei.

Un milițian l-a tras pe dreapta pe profesor, cerându-i actele mașinii la control, şi apoi întrebându-l unde lucrează (cum era firesc în practica milițienilor de atunci). Profesorul (care era şi mare hipnotizator) l-a privit atent și i-a plasat acestuia doar un fel de sugestie hipnotică spontană: „Dacă te fac eu nebun, lumea nu te mai crede pe tine.”

Milițianul, intrat într-un fel de automatism specific doar celor care cad instantaneu în transă, ori parcă fulgerat de aceea putere a rostirii adresată frecvent unor sute de pacienți, a luat poziția de drepți și a rostit „Să trăiți!”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO