Există sânge de păduchi în ketchup?


ketchupSe ştie că există un zvon în lume precum că producătorii de ketchup ar pune…sânge de păduchi în acest produs pentru a-l face aşa de roşu! Producătorii resping vehement această afirmaţie. În realitate, pigmentul roşu de coşenilă s-a obţinut între timp şi pe cale sintetică şi nu constă întotdeauna din femele de coşenilă uscate şi măcinate. Se poate stabili cu uşurinţă dacă ketchup-ul, campari, carnaţii, marmelada, dulciurile sau ceva asemănător sunt colorate cu păduchi. E 120 reprezintă păduchiele de coşenilă, iar E 124 înlocuitorul sintetic.

De altfel, ketchup-ul nu a fost inventat în S.U.A., ci în Orientul îndepărtat. A fost importat în secolul XIX, ca „ke-tsicp”, de către imigranţii chinezi. Henry John Heinz (1844-1919) a fabricat ulterior sosul roşu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock