Există sânge de păduchi în ketchup?


ketchupSe ştie că există un zvon în lume precum că producătorii de ketchup ar pune…sânge de păduchi în acest produs pentru a-l face aşa de roşu! Producătorii resping vehement această afirmaţie. În realitate, pigmentul roşu de coşenilă s-a obţinut între timp şi pe cale sintetică şi nu constă întotdeauna din femele de coşenilă uscate şi măcinate. Se poate stabili cu uşurinţă dacă ketchup-ul, campari, carnaţii, marmelada, dulciurile sau ceva asemănător sunt colorate cu păduchi. E 120 reprezintă păduchiele de coşenilă, iar E 124 înlocuitorul sintetic.

De altfel, ketchup-ul nu a fost inventat în S.U.A., ci în Orientul îndepărtat. A fost importat în secolul XIX, ca „ke-tsicp”, de către imigranţii chinezi. Henry John Heinz (1844-1919) a fabricat ulterior sosul roşu.


Lasă un comentariu