Site de secrete, stiinta si metafizica

Există sânge de păduchi în ketchup?

16 10

ketchupSe ştie că există un zvon în lume precum că producătorii de ketchup ar pune…sânge de păduchi în acest produs pentru a-l face aşa de roşu! Producătorii resping vehement această afirmaţie. În realitate, pigmentul roşu de coşenilă s-a obţinut între timp şi pe cale sintetică şi nu constă întotdeauna din femele de coşenilă uscate şi măcinate. Se poate stabili cu uşurinţă dacă ketchup-ul, campari, carnaţii, marmelada, dulciurile sau ceva asemănător sunt colorate cu păduchi. E 120 reprezintă păduchiele de coşenilă, iar E 124 înlocuitorul sintetic.

De altfel, ketchup-ul nu a fost inventat în S.U.A., ci în Orientul îndepărtat. A fost importat în secolul XIX, ca „ke-tsicp”, de către imigranţii chinezi. Henry John Heinz (1844-1919) a fabricat ulterior sosul roşu.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie