Priviţi cu maximă atenţie punctul negru din fotografia unui castel şi veţi percepe o schimbare dramatică şi incredibilă! Merită să testaţi…


castelul alb-negruCreierul uman este cel mai complex organ din oricare din speciile de pe Pământ, dar asta nu înseamnă că nu poate fi ușor păcălit! Vedeţi, de exemplu, videoclipul de mai jos, de la finalul articolului. Vi se cere un lucru simplu: să priviţi intens punctul negru (înconjurat) dintr-o fotografie alb-negru a unui castel. Deci, ţineţi minte că fotografia este alb-negru, nu color!

Apoi, la un moment dat, în videoclip, apare aceeaşi imagine a castelului, colorată, dar inversată (având culori false – de exemplu, unde e cerul, apare o nuanţă de portocaliu, iar unde e castelul, apare o nuanţă de albastru deschis). Aceasta imagine colorată falsă e pusă în mod intenţionat în videoclip. În continuare, vi se cere să vă păstraţi atenţia, să vă concentraţi la maxim doar asupra acelui punct negru, fără să fiţi deturnaţi de altceva.

Deodată, imaginea în culori false dispare, şi apare din nou fotografia alb-negru a castelului (cea de la început). Numai că, de data aceasta ea nu va mai apărea alb-negru pentru voi, ci colorată în întregime! Dar ea (în realitate) nu este colorată, ci, în continuare, e alb-negru! Iar această iluzie va apare numai dacă v-aţi concentrat cu atenţie la punctul negru din castel.

Cum de se produce această iluzie? Explicaţia e simplă din punct de vedere medical: apărând culoarea falsă în faţa dvs, celulele cu conuri responsabile de culoare sunt desensibilizate, astfel încât atunci când imaginea alb-negru revine, respectivele celule au nevoie de timp să se adapteze, făcând astfel ca întreg castelul să apară plin de culoare pentru câteva momente.

Încercaţi şi voi!

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO