Cel mai lung război din lume: 335 de ani! Abia în 1986 a fost semnat un tratat de pace…


Insulele Scilly reprezintă un arhipelag de insule organizat din punct de vedere administrativ ca o Autoritate Unitară în regiunea de sud-vest a Angliei. Ele sunt situate în vestul peninsulei Cornwall, la 45 km de extrema vestică a Marii Britanii.

Vă vine să credeţi sau nu, dar aceste insule s-au aflat în cel mai lung război din istoria omenirii: 335 de ani! Totul a început în anul 1651, la doi ani după ce forţele parlamentare conduse de Cromwell au preluat puterea în Anglia, după decapitarea regelui Charles I. Forţele parlamentare se luptau cu cele regale (care doreau reinstaurarea monarhiei); forţele parlamentare erau ajutate de olandezi, care s-au amestecat şi ele în acest conflict intern.

Olandezilor li s-au stricat nişte nave de război, aşa că ele au fost trimise către Insulele Scilly pentru a fi reparate. Au fost refuzaţi. Prin urmare, amiralul olandez Maarten Tromp a declarat oficial război Insulelor Scilly. După ce, trei luni mai târziu, olandezii i-au forţat pe regalişti să se predea, trupele olandeze s-au întors în ţară. Numai că au uitat un lucru elementar: să declare pacea cu Insulele Scilly.

Chestiunea a fost uitată până în 1985; atunci, Roy Duncan, un istoric din Insulele Scilly, a contactat ambasada Olandei pentru a cerceta dacă e adevărat faptul că între cele două naţiuni exista un război declarat de secole. Ambasada a confirmat că actele sunt autentice, acestea indicând faptul că cele două naţiuni se află în război de circa 335 de ani.

Duncan l-a rugat pe ambasadorul olandez, Rein Huydecoper, să fie semnat un tratat de pace. Pe 17 aprilie 1986, Huydecoper a semnat un tratat care să pună capăt celui mai lung război din istorie, dar fără vărsări de sânge, timp de peste 3 secole.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO