Acum 3.500 de ani, un oraș (Tell el-Hammam) a fost distrus de o explozie misterioasă. Un război nuclear al zeilor-extratereştri?


Acum 3.500 de ani, un oraș a fost distrus de o explozie misterioasă. Acesta este Tell el-Hammam, un sit arheologic din Iordania, în partea de est a văii inferioare a Iordanului, lângă gura de vărsare a râului Iordan. În 1650 î.Hr. un cataclism teribil s-a produs la nord-est de Marea Moartă. Rezultatul său a fost distrugerea totală a marelui oraș Tell el-Hammam, foarte dezvoltat la acea vreme.

Istoricii și arheologii au exprimat diverse ipoteze despre cauzele unei astfel de distrugeri mari. Acestea au inclus un cutremur, un vulcan sau un fulger imens. Cu toate acestea, niciuna dintre ipoteze nu a fost confirmată. Tell el-Hammam a fost cel mai probabil distrus de o explozie instantanee catastrofală. Doar explozia unui meteorit deasupra orașului ar fi putut provoca o astfel de dezastru. Iar oamenii de știință i-au calculat chiar şi puterea: de 9.000 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima.

În sit, arheologii au găsit cadavre de oameni transformate în piatră. Se pare că în ultimele momente, locuitorii orașului au încercat să se ascundă de amenințarea iminentă, sau măcar să se acopere cu mâinile. Oricum, incidentul Tell el-Hammam a fost comparat cu explozia de la Tunguska. Însă, există un „dar”: faţă de Tunguska, cercetătorii nu au găsit urme de meteorit sau vreun crater format.

Se pare că instantaneu peste 200 de clădiri au fost distruse, inclusiv un palat grandios și mai multe structuri mari. Temperatura a fost atât de ridicată după explozie, încât lacul din apropiere s-a evaporat instantaneu.

Cercetătorul rus Andrey Sklyarov are o altă ipoteză despre incidentul de la Tell el-Hammam: un război al zeilor-extratereştrilor a avut loc pe Pământ. Adică civilizații foarte dezvoltate cu arme distructive, posibil nucleare, au luptat pe Pământ și pe cer. Din această cauză, mai multe orașe au fost atunci șterse de pe fața Pământului. Și nivelul general de viață și dezvoltare a scăzut considerabil. Aproximativ aceeași armă puternică a distrus 8 orașe de pe teritoriul Turkmenistanului, diverse orașe antice din India, Sodoma și Gomora, mai multe așezări din Peninsula Arabică și Africa de Nord, orașe din Asia Centrală. Dacă toate ar fi distruse în aproximativ 300-350 de ani de diverse cataclisme, atunci acest lucru ar fi ciudat. Atunci, ar fi clar că nu ar fi de vină asteroizii sau meteoriţii. Aşadar, ipoteza lui Andrey Sklyarov merită să fie luată în considerare.


Lasă un comentariu