Un videoclip YouTube ne dezvăluie că „Dumnezeul din Vechiul Testament este acelaşi cu Enlil, conducătorul zeilor-extratereştri din legendele sumeriene”! Eu am o explicaţie diferită…


Într-un videoclip halucinant publicat pe canalul de YouTube The Old Dudes Productions şi intitulat „Enlil is Yahweh”, adică „Enlil este Iehova”, se sugerează faptul că Iehova (Domnul din Biblie / Vechiul Testament) n-ar fi altcineva decât Enlil, din legendele sumeriene, care a fost asimilat cu conducătorul extratereştrilor Anunnaki de către cercetătorul Zecharia Sitchin. Iată câteva extrase din acel videoclip şi, la urmă, o scurtă teorie personală:

* În textele sumeriene antice, zeul Enlil a fost acela care a fost puternic împotriva creării de sclavi umani. El credea că soarta omenirii este aceea de a fi distrusă de o calamitate şi asta pentru că el credea că umanitatea reprezintă o abominaţie nefirească, creată în scopuri neetice. Amintiți-vă că în versiunea biblică (Capitolul 6 din Geneză), Iehova este cel care își exprimă nefericirea faţă de omenire și ia decizia să șteargă omenirea de pe fața Pământului.

* În legenda sumeriană, Utnapishtim este binecuvântat de Enlil, care astfel acceptă supravieţuirea omenirii şi îl iartă pe Enki pentru că şi-a încălcat jurământul. În Geneza biblică, Iehova îl binecuântează pe Noe, care devine astfel salvatorul omenirii.

* Enlil, al cărui nume înseamnă „Stăpân al Comandamentului” era liderul extratereştrilor Anunnaki, care se aflau pe Pământ. Această situaţie corespunde cu ceea ce se afirmă în Psalmii biblici 97:9: „Căci tu, Doamne, eşti stăpân peste întreg Pământul”.

* Conform aceloraşi legende sumeriene, tatăl lui Enlil era Anu. Dar Enlil era frate cu Enki, cu care se afla în conflict din cauza subiectului omenirii. După ce Anu s-a urcat în rai, Enki a coborât pe Terra, la Abzu (Africa de Sud); în acele vremuri, Homo sapiens se afla pe Pământ. Pe de altă parte, Enlil era conducătorul Consiliului extratereştrilor Anunnaki, unde s-au luat mari decizii, inclusiv posibila folosire a armelor nucleare. Iar, în Psalmi 81, ni se spune: „Dumnezeu a stat în dumnezeiască adunare şi în mijlocul dumnezeilor va judeca”. Cine sunt „dumnezeii” din „dumnezeiasca adunare”?

* În Exodul 15:11, iar ni se vorbeşte despre un Dumnezeu care e mai mare decât ceilalţi dumnezei: „Doamne, cine este asemenea ţie între dumnezei? Cine este asemenea ţie preaslăvit în sfinţenie, Minunat întru slavă Şi făcător de minuni?”

Care este explicaţia mea pentru ceea ce se spune în Psalmi 81 – „Dumnezeu a stat în dumnezeiască adunare şi în mijlocul dumnezeilor va judeca”? Cine sunt acei „dumnezei”? Dacă acest Univers se află situat pe mai multe niveluri energetice, atunci e posibil ca „dumnezeii” să fie conducătorii acelor „regate energetice”, ca de exemplu lumea îngerilor, serafimilor, heruvimilor sau a arhanghelilor, de care se vorbeşte de mai multe ori în Biblie. Nu înseamnă că acei „dumnezei” să fie fiinţe extraterestre în carne şi oase, ci pur şi simplu fiinţe energetice.


Lasă un comentariu