Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Oannes, vechiul zeu-extraterestru hibrid (jumătate om – jumătate peşte) care a ieșit din mare și i-a instruit pe sumerieni, în urmă cu mii de ani


Oannes sau Uanna a fost un vechi semizeu jumătate-pește, jumătate-om prezent în mitologia Sumeriei antice. Potrivit poveștii, el și-a făcut apariția în Golful Persic și s-a apropiat de oameni, instruindu-i în diverse științe precum litere, matematică, arhitectură etc. Se spune că pentru babilonieni Oannes era același cu Ea sau Enki, iar alții l-au identificat cu Adapa.

Literatura sumeriană este considerată unul dintre cele mai vechi texte scrise din istoria umanității. Aceasta ne spune povestea zeilor Anunnaki și istoria omenirii de la începuturile sale. Textele sumeriene au mai multe exemple care sugerează legătura dintre specia umană și extratereștri. Există legende care vorbesc despre zei antropomorfi în mai multe culturi antice din întreaga lume, inclusiv legenda lui Oannes, o zeitate care a venit din mare și i-a învățat pe sumerieni toate cunoștințele avansate pentru a întemeia o civilizație.

Oannes, hibridul pește – om, așa cum este descris de preotul babilonian Berossus, avea forma unui pește, dar un cap de om, iar sub coada de pește, avea picioare de om. Berossus a descris această entitate după cum urmează: „Pe vremea aceea, în Babilon erau mai multe triburi diferite, care trăiau într-un mod barbar, ca animalele de pe câmp. În urmă cu un an, Oannes a apărut pe coasta Eritreei, la granița cu Babilonul. Avea corp de pește, cap de om, iar din coada sa de pește ieșeau picioare asemănătoare unui om. Limbajul lui era uman”.

Ar putea descrierea aspectului lui Oannes să indice că purta ceva asemănător unui costum? Berossus spune că creatura își petrecea zilele cu bărbații, fără să mănânce niciodată nimic, ci învățându-i pe oameni abilitățile necesare pentru scris și matematică și tot felul de cunoștințe: cum să construiască orașe, să găsească temple și să facă legi. El i-a învățat pe oameni să stabilească granițele și să împartă pământul, de asemenea să planteze semințe și apoi să le recolteze fructele și legumele. Pe scurt, el i-a învățat pe oameni toate acele lucruri care conduc la o viață așezată și civilizată.

Se pare că descrierea lui Oannes este foarte importantă, deoarece există exemple similare de ființe în alte culturi. În Biblie, arhanghelul Rafael s-a comportat la fel. În cealaltă parte a lumii, în pădurea tropicală amazoniană trăiește tribul indian Kayapo, care povestește despre o creatură numită Bep Kororoti. Potrivit relatărilor lor, maestrul divin Bep Kororoti nu a mâncat și nu a băut nimic și a purtat ceva asemănător costumului spațial al unui astronaut. Indienii Kayapo nu au avut niciodată contact cu sumerienii, dar descrierea misteriosului înțelept este remarcabil de asemănătoare.

Povestea lui Oannes este atât de curioasă încât până și celebrul astronom Carl Sagan a devenit interesat de el. În cartea sa, „Viața inteligentă în Univers”, publicată în 1966, el a recunoscut descrierea lui Oannes ca un exemplu de posibil contact cu ființe extraterestre din vremuri străvechi. Sagan a scris că ființe precum Oannes ar putea fi extratereștri din spațiul cosmic interesați de oameni și că odată cu apariția lor au avut loc mari schimbări culturale. Carl Sagan a descris povestea lui Oannes astfel: „Legenda sugerează că a avut loc un contact între oameni și o civilizație non-umană cu puteri imense, pe țărmurile Golfului. Singurul său scop aparent a fost acela de a instrui omenirea”.

Pare de neînțeles că zeii din spațiul cosmic ies din mare în loc să vină din cer. În poveștile culturilor antice, zeii obișnuiau să trăiască în mări, de unde se ridicau la suprafață cu ajutorul unor misterioase case zburătoare sau bile de lumină. Este doar un mit care nu a avut loc sau personaje precum Oannes au existat cu adevărat? Cu mult timp în urmă, poate că o civilizație dezvoltată a ființelor inteligente non-umane a venit pe Pământ, iar reprezentanții ei au predat primilor oameni, transmițându-le cunoștințe pe diverse teme.


Lasă un comentariu