Generalul Emil Streinu crede că există o conspiraţie legată de 21-12-2012… Eu cred că adevărata apocalipsă va veni atunci când nu vom mai crede deloc în ea

 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Citeam pe dcnews.ro un articol al marelui conspiraţionist român, generalul Emil Streinu. Articolul se intitulează “Teoria conspirației din spatele Apocalipsei 2012”. Citesc din el:

“Emil Străinu a declarat pentru DeCe News că niciuna din cele trei teorii (inversarea polilor magnetici, ciocnirea de planeta Nibiru, explozia Soarelui) care au speriat o lume întreagă nu este adevărată, scopul lor fiind de a distrage atenția oamenilor de la adevăratele probleme ale omenirii. Străinu a mai spus că mai există și un scop economic, acela de a crește consumul. ”Toată această nebunie cu Apocalipsa 2012 a avut un scop foarte precis. Să distragă atenția omenirii de la adevăratele probleme cu care se confruntă: criză economică, criza morală, criza de alimente. O țintă precisă a fost și cea economică. Să crească consumul, pentru că oamenii și-au făcut provizii de alimente, arme, muniție și alte mijloace de supraviețuire”, a zis Emil Străinu.

P.S. Deşi nu neg că şi această teorie ar putea fi una adevărată, totuşi ea este una prea simplistă. Cunosc o mulţime de oameni care nu sunt interesaţi de aşa zisa apocalipsă din 21/12/2012 şi sunt mai degrabă preocupaţi de situaţia socială actuală din ţară, dar şi din lume. În 2010, când s-au tăiat pensiile şi salariile în România, populaţia era mai îngrijorată de profeţiile mayaşe sau de situaţia lor economică? Când au ieşit pe străzile din Londra sau Paris sute de mii de oameni pentru a protesta împotriva unor măsuri ale guvernelor lor, credeţi că populaţia era mai mult interesată de “apocalipsa 2012” decât de situaţia economică? Ce vreau să spun e faptul că fenomenul “21/12/2012” nu poate acoperi toate fenomenele şi problemele sociale cu care se confruntă omenirea.

Aşa că eu am o altă teorie… Apocalipsa 2012, ca şi alte apocalipse false, a fost declanşată doar pentru ca atunci când va veni adevărata apocalipsă (aproape) nimeni să nu mai creadă nimic. “Apocalipsele” vor fi decredibilizate până la maxim. Deşi e posibil ca unii cercetători să prezinte dovezi concludente că ceva catastrofal se va întâmpla pe Terra, vor fi foarte puţini care vor mai crede, pe principiul: “Băi, dar pe 21-12-2012 nu s-a întâmplat nimic!”

Am văzut mai demult un film (nu mai ţin minte cum se numeşte) în care nişte hoţi vroiau să fure ceva dintr-un muzeu. Aşa că au declanşat mai întâi nişte alarme false. Paznicii, la fiecare alarmă, verificau incinta şi nu găseau nimic furat sau suspect. Gândindu-se că e vorba de alarme declanşate ca urmare a unor erori tehnice, paznicii nu au mai reacţionat la ultima alarmă, atunci când hoţii au putut fura din muzeu tot ce-şi doreau. La fel  va fi şi în cazul nostru: cineva ar putea să avertizeze omenirea că ceva rău ni se va întâmpla, dar noi nu vom mai reacţiona la acea alarmă, gândindu-ne că totul sunt doar nişte erori…


 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Lasă un comentariu