A existat Scufiţa Roşie?

1.912 vizualizari

scufita-rosie1Luna părea încremenită pe cer de frigul îngrozitor. în pădurea de lângă Limoges – Franţa, copacii trosneau încătuşaţi de ger. Deodată, la marginea oraşului apăru o lupoaică. Era de o mărime neobişnuită şi „te înfiora” prezenţa ei. Apărea în fiecare noapte, fără a ataca oamenii sau animalele. Ba, de la o vreme, oamenii chiar se obişnuiseră cu ea şi începuseră să-i ofere hrană. O porecliseră „Lala”. Se mirau că nu venea niciodată însoţită de haită. Era pe la 1770.

Într-o noapte, însă, dispăru de la căsuţa bunicii în care locuia, o fetiţă de 5 ani, Marie. Fireşte, toţi locuitorii au plecat în căutarea ei cu torţe aprinse şi arme. Au răscolit toată pădurea, împrejurimile Limoges-ului, dar fără vreun rezultat. A trecut un an de zile. Din întâmplare, câţiva locuitori descoperă, într-o vizuină de lup, un fapt incredibil: o fetiţă plângând care o mângâia pe uriaşa „Lala”, moartă. Fusese omorâtă într-o luptă cu un urs, salvând viaţa fetiţei. Atunci au înţeles oamenii că lupoaica era, de fapt, încarnarea mamei Mariei, care murise cu câţiva ani în urmă.

De aici şi până la povestea „Scufiţei Roşii” n-a mai fost decât un pas. Povestea ei va face înconjurul mapamondului şi va încânta generaţii de copii. Vor apărea „diferite variante, adjustări, ecranizări de film şi televiziune”, cunoscând de-a lungul timpului o continuă celebritate.