O investigaţie jurnalistică scoate la iveală secretele celor bogaţi: deşi se cred filantropi, marii miliardari ai lumii fac orice pentru a nu plăti taxe şi impozite! „Săracii”, n-au de unde…


Platforma jurnalistică independentă ProPublica a pus mâna pe documentele secrete ale Fiscului American (IRS) şi a descoperit cum marii miliardari ai lumii au plătit nişte impozite de toată jena, raportate la averea lor megalomanică (The Secret IRS Files: Trove of Never-Before-Seen Records Reveal How the Wealthiest Avoid Income Tax). O anchetă jurnalistică excepţională, care arată că în spatele „mărinimiei” acestor bogătaşi (ce în mass-media se laudă cu activismul lor civic şi cât de mult le pasă lor de umanitate), găsim, în realitate, nişte indivizi ahtiaţi după avere, putere şi bani.

Astfel, 4 miliardari foarte cunoscuţi (Elon Musk, Jeff Bezos, Michael Bloomberg sau George Soros) au reușit să se sustragă de la impozitul pe venit timp de câțiva ani. De exemplu, șeful Amazon, Jeff Bezos, nu a plătit niciun impozit federal în 2007 și 2011, iar Elon Musk, şeful Tesla, l-a evitat în 2018. „Filantropul” George Soros sau miliardarul Bloomberg nu au plătit impozite federale timp de câțiva ani.

ATENŢIE! Aceştia nu au făcut evaziune fiscală, numai că, având avocaţi şi finanţişti foarte bine plătiţi, au reuşit legal să fenteze plata de taxe şi impozite, profitând de legislaţia americană. Legal, ei sunt acoperiţi, însă moralitatea lor lasă de dorit… Cum e să susţii public că-ţi pasă de umanitate, să joci într-o piesă de teatru numită „filantropia”, să ai de unde plăti impozite şi taxe (având averi de miliarde de dolari) şi, totuşi, să faci orice ca să nu plăteşti (sau să plăteşti foarte puţin) taxe şi impozite?

Pentru a ajunge la aceste concluzii, ProPublica a pus mâna pe mii de declarații fiscale ale americanilor bogați către IRS, pe o perioadă de 15 ani. Ca să vă daţi seama cât de avari şi zgârciţi sunt aceşti miliardari, Jeff Bezos, de exemplu, a solicitat și a reușit să obțină o deducere fiscală de 4.000 de dolari pentru copiii săi în 2011! Probabil că nu câştiga foarte mult din mega-corporaţia sa, Amazon, de a ajuns să se milogească pentru 4.000 de dolari…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock