De ce maşinile Rolls Royce sunt atât de scumpe? Care e „secretul” lor?

  •  
  •  
  •  
  •  

Rolls Royce (RR) produce unele dintre cele mai luxoase mașini din lume. Dar, o mașină Rolls Royce nu este ieftină, ea putând trece uşor de 400.000 de euro. Cel mai scump model Rolls Royce construit vreodată a fost Sweptail. Rezultatul muncii de peste 4 ani, această mașină unică a costat 13 milioane de dolari, deținând anterior titlul de cea mai scumpă mașină nouă din lume. Oare de ce?

* Culoarea. Maşinile RR au o paletă de peste 44.000 de culori. Clienţii pot personaliza propria culoare, astfel încât acea maşină va avea în final o culoare unică în întreaga lume. În procesul de producţie, când maşina merge la vopsitorie, ea va trece prin mai multe procese; vor exista cel puțin șapte straturi de vopsea: grund, straturi de bază, strat de culoare, două straturi de lac transparent. Dar, în funcţie de versiune, ar putea exista până la 23 de straturi de acoperire, ceea ce echivalează cu aproximativ 45 de kilograme în greutate, doar în vopsea.

Pe lângă variațiile nesfârșite de culoare, clienții Rolls Royce își pot infuza vopseaua cu materiale pentru a crea efecte speciale. De exemplu, un client deosebit de bogat a făcut un pas mai departe, solicitând adăugarea a 1.000 de diamante în maşină. Acestea au fost zdrobite şi încorporate în vopsea. Rezultatul? O maşină strălucitoare.

* Caracteristici exterioare unice. Există câteva caracteristici inconfundabile ale fiecărui exterior Rolls Royce. Grila din faţă este realizată manual, iar simbolul Rolls Royce este unic. O altă caracteristică strălucitoare a RR este Starlight Headliner, acoperişul din interior al maşinii, realizat din fibră optică, şi care recreează cerul nopții. Este nevoie de până la 16 ore pentru a construi Starlight Headliners, ce are până la 1.340 de găuri, şi care imită stelele de pe cer, astfel încât va apărea un cer al nopţii, acoperit de stele. Clienții pot crea modele personalizate de lumini stelare, inclusiv stele căzătoare generate aleatoriu. Un client chiar și-a adaptat designul pentru a reproduce exact constelația din noaptea în care s-a născut.

* Izolaţia acustică. Pentru a crea o călătorie practic silențioasă, Rolls Royce adaugă aproximativ 300 de kilograme de izolație acustică în jurul bordului. Producătorul său de anvelope, Continental, a dezvoltat chiar și anvelope speciale umplute cu spumă, care au redus zgomotul de pe drum cu 9 decibeli. Rezultatele au fost atât de impresionante, încât Rolls Royce a fost nevoită să elimine o parte din izolarea fonică pentru a evita cauzarea deprivării senzoriale acustice.

* Tablou de bord personalizat. Tabloul de bord al lui Rolls Royce Phantom poate deveni chiar o galerie de artă personalizată. Clienții au comandat artiștilor să producă tot felul de modele pentru acest spațiu, inclusiv această instalație din oțel inoxidabil placată cu aur, imprimată 3D, care reproduce profilul ADN al clientului.

* Tapiţerie complet personalizată. Broderia de pe tapițerie este, de asemenea, adaptată la alegerea clienților. Nu există un proces standard real al broderiei, şi asta pentru că fiecare model este complet unic pentru client. Nu doar că se scanează o imagine, iar această se transformă în broderie; fiecare aspect al imaginii este gândit. Unghiurile diferite ale cusăturii vor reflecta lumina într-un mod diferit. Deci, în loc să fie doar o imagine plată, se lucrează într-un plan tridimensional, ca un efect de hologramă. Cel mai complex proiect de broderie pe care Rolls-Royce l-a finalizat este un model special Rose Phantom, care constă din 1 milion de cusături individuale.

În timp ce alți producători de automobile de top se concentrează pe viteză, manevrabilitate și dinamism, mașinile Rolls Royce sunt scumpe dintr-un singur motiv: luxul.

blank


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner