De ce-ar vrea un chinez miliardar să ofere 3 miliarde de dolari pentru a cumpăra „New York Times”, cel mai prestigios ziar al Ocultei Mondiale?

  •  
  •  
  •  
  •  

NYTSite-ul Economical Political Jornal.com ne prezintă o ştire care îmi confirmă încă o dată că şi China se află în proces, sau este deja sub controlul Ocultei Mondiale (citeşte mai multe în acest articol: Oficialii chinezi pledează pentru… “o nouă ordine mondială”, aşa cum îşi doreşte şi organizaţia Illuminati! Ce deduceţi de aici?)

Aşadar, despre ce e vorba în ştire? Că miliardarul chinez Chen Guangbiao, unul dintre cei mai bogaţi oameni din această ţară, a anunţat recent că doreşte să cumpere celebrul ziar „New York Times”, pentru care e dispus să ofere o căruţă de bani! Aşadar, poate cel mai prestigios ziar din lume, care face parte din mass-media oficială apropiată de Oculta Mondială, ar putea fi cumpărat de un miliardar chinez. Ce vă spune acest lucru?

Cartea de vizită a miliardului chinez este impresionantă, dar nu neapărat în domeniul afacerilor, şi asta pentru că Chen este cântăreţ (şi-a început conferinţa de presă cu o melodie). Chen Guangbiao se mai laudă că este „cea mai influentă persoană publică din China”, „cel mai carismatic şi mai cunoscut filantrop din China”, „liderul moral al Chinei”, „cel mai onorabil voluntar chinez”, „cel mai binecunoscut şi iubit model chinez” şi multe altele.

Conform site-ului Buzzfeed, Chen a declarat dimineaţa, la conferinţa de presă, că este dispus să ofere 1 miliard de dolari pe „New York Times”. Refuzat de partenerii americani, Chen a plusat oferta ajungând la finalul zilei la 3 miliarde de dolari. Asta deşi averea sa personală n-ar depăşi 740 de milioane de dolari, dar asta n-ar fi o problemă: banii se pot obţine şi din împrumuturi, iar, într-adevăr, activul şi imaginea „New York Times” sunt „premium”.

Dacă Chen n-a blufat, întrebarea care se pune e următoarea: de ce ar dori cineva să cheltuiască 3 miliarde de dolari pe un ziar în anul 2014, când multă parte din mass-media s-a mutat doar pe on-line? Îşi doreşte atât de mult acel ziar? De ce? Cheltuielile ar fi foarte greu de recuperat; oricât de prestigios ar fi ziarul, în cel mai optimist model, nu ar putea obţine mai mult de 50 de milioane de dolari profit pe an. Aceasta înseamna că acest chinez şi-ar recupera banii în cel puţin 60 de ani, adică cu siguranţă că va muri până să-şi vadă înapoi banii investiţi. De ce-ar face un om de afaceri o investiţie atât de proastă!?

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu