NASA a constatat explozii gigantice pe Venus, care ar putea înghiţi întreaga planetă! De aceea, „Luceafărul serii” apare uneori mai strălucitor pe cer?


Venus 524Cercetătorii au descoperit recent că un fenomen cosmic are repercusiuni mari pentru planeta Venus. Explozii gigantice, denumite anomalii de erupţii fierbinţi, poate fi atât de semnificative în cazul lui Venus, încât ele pot fi mai mari decât întreaga planetă. „Nu numai că sunt gigantice”, a declarat Glyn Collinson, om de știință la Goddard Space Flight Center ce aparţine de NASA, „dar Venus nu are un câmp magnetic pentru a se proteja. Anomaliile de erupţii fierbinţi au loc în partea superioară a lui Venus, iar acestea ar putea înghiți întreaga planetă”.

Perturbatii uriaşe, numite anomalii de erupţii fierbinţi, în vântul solar de lângă Venus, pot trage straturile superioare ale atmosferei sale, ionosfera, în sus și departe de suprafața planetei. Collinson este primul autor care analizează acest fenomen, ce a apărut în „Journal of Geophysical Research” („Revista de Cercetare Geofizică”) în februarie 2014. Rezultatele arată cât de mari și de frecvente sunt aceste fenomene spaţiale pentru planeta Venus.

Pământul este protejat de vântul solar constant de radiaţii de către magnetosfera sa. În schimb, Venus nu are un asemenea noroc. O planetă stearpă, ostilă, cu o atmosferă atât de densă încât navele spațiale care ar „ateriza” s-ar zdrobi de suprafaţă, Venusul nu are nicio protecție magnetică. Datorită magnetosferei, vântul solar puternic care ar dori să izbească Pământul se întoarce către Soare.

Singura protecție a planetei Venus faţă de vântul solar este stratul exterior încărcat de atmosferă, numit ionosferă. Există un echilibru sensibil de presiune între ionosferă și vântul solar, dar care este ușor perturbat de energia gigantică a anomaliei de erupţie fierbinte. Anomaliile pot crea perturbări dramatice, la nivel planetar, putând duce la dislocarea ionosferei, departe de suprafața planetei.

P.S. Oare aceasta să fie explicaţia pentru care planeta Venus sau Luceafărul de seară poate fi atât de strălucitor uneori, despre care am vorbit în acest articol din noiembrie 2013 (De ce planeta Venus străluceşte atât de tare în ultima perioadă? Unii spun că nu e Venus, ci un corp ceresc misterios şi necunoscut!)?

anomalii de eruptii fierbinti Venus

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock