Ce secret teribil se ascunde în spatele lansării de către Facebook a criptomonedei globale, Libra?


Unele dintre cele mai mari companii din lume şi-au unit forţele pentru a-și crea propria criptomonedă (monedă virtuală), sperând că aceasta va deveni o nouă monedă globală, care să rivalizeze dolarul american. Noua monedă virtuală se numeşte Libra și este în prezent susținută de 28 de companii tehnologice, inclusiv PayPal, Mastercard și Visa; ea va fi lansată de Facebook pe WhatsApp, Messenger și o serie de alte aplicații.

Potrivit unui videoclip care anunță moneda virtuală Libra, circa 1,7 miliarde de oameni din întreaga lume nu folosesc băncile. Chiar și atunci când se folosesc tranzacţiile bancare, pentru cei care au acces, transferurile sunt lente și costurile sunt mari. Transferurile transfrontaliere de monede oficiale durează până la 5 zile lucrătoare pentru a fi finalizate, pe când transferurile de criptomonede pot dura doar câteva secunde.

Aplicațiile deținute de Facebook au un total de peste 2 miliarde de utilizatori, în întreaga lume. Mulţi utilizatori au apreciat această nouă idee, numind Libra prima criptomonedă populară din lume. Cu toate acestea, unii pun la îndoială motivele din spatele acestei inițiative.

Înainte de Libra, au mai existat şi există încă şi alte criptomonede, ca de exemplu Bitcoin; cei care au deţinut această monedă în urmă cu câţiva ani, când valoarea ei era una extrem de mică, s-au îmbogăţit foarte mult când valoarea lui Bitcoin a crescut exponenţial.

Întrebarea care se pune e următoarea: se vrea a fi Libra o „monedă unică globală”, care să înlocuiască monedele cu circulaţie internaţională, emise de autorităţile guvernamentale, ca dolarul sau euro? În spatele lui Libra se află aceeaşi dorinţă a Ocultei Mondiale de a controla piaţa financiară a lumii?


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO