Întâmplările paranormale şi secrete ale Poliţiei din România (partea 2): cum au „alunecat în timp” 3 poliţişti, ajungând pe vremea haiducilor!


haiduci 7Vorbeam în articolul de ieri (Întâmplările paranormale şi secrete ale Poliţiei din România – un poliţist a dispărut într-un univers paralel timp de 3 zile! Şi nu e o glumă…) vorbeam despre o povestire primită de la un cititor, fost ofiţer al Ministerului de Interne. Povestirea pe care v-am relatat-o părea a fi una SF… un poliţist pur şi simplu a nimerit într-o altă lume paralelă timp de 3 zile. Astăzi vă prezint şi cea de-a doua povestire, care e mai scurtă, pentru că nu e chiar completă. Redau vorbele cititorului meu:

Cel mai ascuns secret al Poliţiei Capitalei şi care a avut urmări tragico-comice s-a întâmplat în anul 1987, în luna noiembrie. O patrulă de la pază şi ordine publică, formată dintr-un subofiţer şi doi militari în termen de la trupele de securitate, dispar în zona Athene Palace în tura de noapte. S-a dat alarma şi s-au luat măsuri speciale, deoarece se acredita ideea că au dezertat cu armamentul din dotare fiind consideraţi trădători şi dezertori.

La 8 zile distanţă, tot noaptea, sunt găsiţi lângă parcarea subterană de la hotel Athenee Palace de către personalul hotelului, fiind  murdari, cu răni şi hematoame, mirosind îngrozitor a bălegar. Armele lor erau fără muniţie şi se aflau în stare de şoc.

Cei 3 sunt preluaţi de către cadrele de contrainformati DSS (Direcţia Securităţii Statului). Nu s-a dat nicio explicaţie oficială, dar sunt unul din norocoşi care a citit raportul şi analiza scrisă a relatărilor celor trei. De menţionat e faptul că aceste rapoarte mergeau la Securitatea Municipiului Bucureşti, clasificate şi îndosariate la Direcţia 9 – la o unitate de analiză date sensibile.

Halucinant ce-am citit! Aflându-se în patrulă, la un moment dat, cei 3 s-au trezit pe o mahala plină de noroi şi căruţe cu cai, şi o mulţime de oameni îmbrăcaţi în haine ţărăneşti sau demodate pentru timpurile noastre. Case fără etaj (majoritatea de chirpici), un fum înnecăcios de paie, multă mizerie, bălegar, câini, femei, şi bărbaţi îmbrăcaţi cu iţari şi cămăşi legate cu cataramă, pantaloni, cojoace şi căciuli de oaie în cap. Acestea sunt relatări foarte obiective şi succinte.

La un moment, cei 3 au fost abordaţi de câţiva călăreţi care purtau flinte (arme vechi) şi vorbeau o limbă arhaică romanească.

P.S. Din păcate, povestea se opreşte aici. Dacă raportul Securităţii e adevărat, atunci e clar că cei 3 făcuseră o alunecare în timp şi ajunseseră undeva în secolul 18 sau 19. Sunt tare curios ce alte declaraţii au mai făcut cei 3 ofiţeri de miliţie şi la ce concluzie s-a ajuns…


Lasă un comentariu