Diamantul extraterestru Hypatia, descoperit în Egipt, e mai vechi decât Soarele şi nu seamănă cu nimic găsit în sistemul nostru solar


În 1996, cercetătorii au anunțat că au găsit o „piatră de tip diamant”, în sud-vestul Egiptului, care cu siguranță nu era de pe Pământ. Până în 2015, alte echipe de cercetare au anunțat că piatra „Hypatia” nu face parte din niciun tip de meteorit sau cometă cunoscută, pe baza analizelor de gaze nobile. Piatra a fost numită astfel – Hypatia – după Hypatia din Alexandria, primul matematician și astronom femeie din lume.

Cercetătorii spun că piatra Hypatia a căzut pe Pământ și poate schimba întreaga noastră viziune asupra modului în care s-au format planetele și viața umană. Oamenii de știință cred că această piatră ar putea chiar să fi existat înaintea Soarelui. Cercetătorii de la Universitatea din Johannesburg au făcut descoperirea în 2016 și au folosit tehnici avansate de scanare pentru a analiza structura Hypatiei.

S-a emis ipoteza că piatra a făcut parte dintr-o cometă care a existat înainte de crearea planetelor şi deci a întregului nostru sistem solar. De asemenea, există şi o teorie alternativă conform căreia piatra a fost creată din același praf spațial din care s-a format sistemul nostru solar.

Dr. Marco Andreoli, cercetător la Şcoala de studii geologice din cadrul Universității din Witwatersrand și membru al echipei de cercetare Hypatia, a declarat: „Când Hypatia a fost iniţial considerată a fi extraterestră, a făcut o senzație în lume, dar aceste rezultate recente pun întrebări şi mai mari despre originile sale”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thesun.co.uk

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock