Ce structură neobişnuită a fost descoperită sub Muntele Tsuguri din Japonia? O fi legendarul Chivot al Legământului?


chivotul legamantuluiÎn timp ce excavau la muntele Tsuguri din Japonia, oamenii de ştiinţă au dat peste ceva vechi și neobișnuit, ascuns adânc în interiorul unei structuri subterane. Curând, toate săpăturile au fost oprite. Există o civilizație necunoscută veche sau o comoară neprețuită preistorică, îngropată sub Muntele Tsurugi? Au descoperit oare arheologii ceva care era ascuns?

O fi vorba oare de Chivotul Legământului (Chivotul Legii), cel mai misterios artefact biblic? Se spune că Chivotul Legământului ar conține tăblițele de lut cu cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mană, hrana cu care s-ar fi hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert. Soarta Chivotului Legământului rămâne unul dintre marile mistere nerezolvate ale lumii. De-a lungul anilor, s-a scris despre Chivot și mulți cercetători au încercat să arunce mai multă lumină asupra lui, în primul rând unde se află el localizat.

În 2013, scriam un articol (Chivotul Legii din Biblie a fost găsit în Zimbabwe…sau în Ierusalim!? Un om de ştiinţă susţine că a găsit pe Chivot sângele lui Iisus Hristos, iar rezultatul analizei e şocant!) în care arătam o teorie a profesorului Tudor Parfitt, care crede că triburile pierdute ale Israelului au ajuns tocmai până în Africa, în Zimbabwe, luând cu ei şi „Chivotul Legământului”. Aici ar fi format populaţia Lemba; Chivotul Legii care l-ar fi avut cu ei producea zgomot, explozii şi flăcări (o fi fost un fel de bombă atomică!?), el garantând victoria în război pentru cei care îl posedau. Parfitt crede că chivotul original a fost distrus, iar rămăşiţele celui nou sunt localizate într-un muzeu din Harare (Zimbabwe).

O altă teorie controversată ne spune că acest Chivot ar fi ajuns în Japonia, fiind ascuns în interiorul unei mari structuri subterane. O fi îngropat sub Muntele Tsurugi? De ce totuşi arheologii au oprit săpăturile? Li s-a dat ordin de undeva să facă acest lucru?


Lasă un comentariu