Cercetătorii au făcut un pas imens spre a înţelege enigma viselor


Cercetătorii au lucrat la o nouă modalitate de a identifica părțile creierului responsabile de vise. Este ceva pe care cu toții experimentăm în fiecare noapte, dar totuși procesele fundamentale din spatele viselor, precum și motivul pentru care le experimentăm, rămân foarte puţin înțelese.

Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii de știință au acceptat în general ideea că visul este ceva care are loc aproape exclusiv în timpul somnului cu mişcări rapide ale ochilor („rapid eye movement” în limba engleză sau REM prescurtat), atunci când creierul este mai activ. Faptul că visul a apărut, de asemenea, şi la pacienții în timpul somnului non-REM, i-a lăsat perplecşi pe experți.

Acum, într-un nou studiu, o echipă internațională de cercetători a făcut pași importanți spre o mai bună cunoaştere a viselor, prin efectuarea unei serii de experimente pe 46 de voluntari. Fiecărui participant i s-a înregistrat activitatea creierului în timp ce dormea și a fost trezit la diferite momente în timpul nopții pentru a fi întrebat despre ceea ce visa în acel moment. Până la sfârşitul experimentelor, cercetătorii au descoperit că acum au fost capabili sa prezică în mod corect când cineva visează sau nu visează, în 87% din cazuri.

„Putem identifica cu adevărat o semnătură a creierului care visează”, a declarat co-autorul studiului, Francesca Siclari. „Se pare că este nevoie doar de o activitate foarte limitată a creierului pentru a genera experiențe conștiente. Până acum am crezut că regiuni mari ale creierului trebuie să fie active pentru a genera experiențe conștiente”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock