Site de secrete, stiinta si metafizica

În vechime, oamenii trăiau sute sau chiar mii de ani! Ce s-a întâmplat cu omul de s-a degradat atât de mult din punct de vedere al vârstei trăite?

4 66

Dacă credem în legende şi mituri, atunci nu putem să nu remarcăm cât de mult puteau trăi oamenii în trecut. În zilele noastre, a trăi 100 de ani ni se pare un lucru extraordinar, dar, în vremurile trecute, vârsta omului se măsura în sute sau chiar în mii de ani…

Dacă e să ne luăm după lista regilor sumerieni, care au trăit înainte de Marele Potop, aceşti monarhi au atins şi vârste de 40.000 de ani! Astfel, conform acestei liste, avem următorii regi: Alulim: 28.800 ani, Alalgar: 36.000 ani, En-Men-Lu-Ana: 43.200 ani, En-Men-Gal-Ana: 28.800 ani, Dumuzi: 36.000 ani, En-Sipad-Zid-Ana: 28.800 ani, En-Men-Dur-Ana: 21.000 ani, Ubara-Tutu: 18.600 ani.

Biblia ne vorbeşte de vârste mai mici, de ordinul sutelor de ani, dar chiar şi aşa acest lucru e impresionant. Astfel, conform Bibliei, Adam a trăit 930 de ani, Set, al doilea patriarh, a trăit 912 ani, Enos, cel de-al treilea, a trăit 905 ani, Cainan – 910 ani, Mahalaleel – 895 ani, Enoh – 365 ani, Lameh – 777 ani, Noe – 500 de ani.

În China antică, “multicentenarienii” erau un lucru obişnuit, conform mai multor texte. Joseph P. Hou, acupuncturist, a scris în cartea sa “Tehnici de longevitate sănătoasă” următoarele: “Potrivit dosarelor medicale chineze, un doctor pe nume Cuie Wenze din dinastia Qin a trăit 300 de ani. Gee Yule din dinastia Han a trăit 280 de ani. Un călugăr taoist de rang înalt, Hui Zhao, a trăit 290 de ani, iar Lo Zichange a trăit 180 de ani. Un maestru taoist, Li Qingyuan, a trăit 250 de ani. În vremurile moderne, un medic de medicină tradițională chineză, Lo Mingshan din provincia Sichuan, a trăit până la 124 de ani”. Dr. Hou a spus că secretul longevității este dat de “viața hrănitoare”, incluzând nu numai hrană fizică, ci și hrană spirituală.

Shahnameh sau Shahnama (“Cartea Regilor”) este o poezie epică persană scrisă de Ferdowsi la sfârșitului secolului al XI-lea, în care ne povesteşte despre împărați ce au domnit câteva sute de ani sau chiar 1.000 de ani!

Cum a fost posibil aşa ceva în vechime, iar astăzi de ce oamenii abia reuşesc să atingă 100 de ani? S-a degradat atât de mult omul?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie