Bibliotecă ascunsă după un zid imens, descoperită într-o mănăstire din Tibet! 84.000 de manuscrise ce ar putea conţine şi istoria interzisă a omenirii!


Mănăstirea Sakya este o mănăstire budistă din regiunea autonomă Tibet (China). Ea a fost creată în anul 1073 de Konchok Gyelpo, fondatorul Şcolii Sakya a budismului tibetan. În anul 2003, a fost descoperită ascunsă de un imens zid (de 60 de metri lungime și 10 metri înălțime) o imensă bibliotecă ce conţine până la 84.000 de documente, majoritatea fiind scripturi budiste. Ele încă nu au fost examinate în totalitate de Academia Tibetană de Științe Sociale, dar se crede că ar putea conţine şi lucrări de literatură, istorie, filosofie, astronomie, matematică și arte.

Savantul indian Das Sharat Chandra, care a făcut mai multe călătorii în Tibet, descrie această bibliotecă: „În ceea ce privește marea bibliotecă din Sakya, aici se păstrează multe volume scrise cu litere de aur; paginile au o lungime de șase picioare și o lățime de 18 centimetri”.

Aşa cum spuneam, această bibliotecă cu 84.000 de manuscrise este posibil să conţină şi lucrări foarte vechi care să ne spună adevărata istorie a omenirii. Asemenea lucrări vechi au fost fie distruse în celebra Biblioteca de la Alexandria (Egipt), fie au fost ascunse în Biblioteca Vaticanului.

Vor fi digitalizate şi publicate lucrările de istorie veche din Biblioteca de la Mănăstirea Sakya? Sau vor fi ascunse ca şi până în prezent?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock