Un artefact al naibii de misterios: statueta cu barbă a unui faraon egiptean necunoscut! Mie îmi seamănă mai degrabă a extraterestru…


faraon extraterestruFotografia din stânga articolului reprezintă o statuetă din era pre-dinastică egipteană şi este probabil prima reprezentare cunoscută a unui faraon, dar e cam ciudat pentru a fi faraon, nu-i așa?

Este dificil de spus exact când începe epoca faraonilor. Cu toate acestea, nu avem nicio înregistrare a acestui individ mitic (reprezentat prin statuetă), care trebuie să fi reprezentat un rol important, dar necunoscut în „împărăția” faraonilor.

Artefactul, creat cu 1.000 de ani înainte de perioadele dinastice cunoscute ale faraonilor, a fost găsit la Gebelein, la sud de Luxor (Egipt) şi provine din cultura Nagada (cca 4400 – 3000 î.Hr.). El are următoarele dimensiuni: 31,5 cm înălţime, lăţime – 7cm, grosime – 5cm şi acum poate fi găsit la Muzeul de Istorie Naturală din Lyon. Artefactul a fost descoperit în anul 1909 şi este denumit de francezi ca „statuia de Homme barbu”.

În timpul culturii Nagada, aproximativ anul 4000 î.Hr., două tipuri de creaţii artistice apar: figurine de teracotă de sex feminin și bărbați cu barbă cu forme stilizate, sculptaţi în diferite tipuri de piatră.

Mai multe elemente ale statuetei de mai sus ne face să ne gândim că tot capul faraonului pare a fi acoperit cu o coroană care ar putea fi cea a Egiptului de Sus. Barba ascuțită seamănă cu barba falsă a faraonilor sau este o mască.

Mie sincer, această statuetă îmi seamănă mai mult cu un extraterestru decât cu un faraon…


Lasă un comentariu